Biscuiți / Fursecuri

Vafe de turtă dulce – Gingerbread waffles

Pentru că este sezonul în care rețetele de fursecuri sunt cele mai preparate și mai cu seamă turta dulce, pe lângă turta dulce clasică, am pregătit și aceste vafe de turtă dulce.

Foarte bune au fost, foarte aromate, fragede și frumușele.

Și le-am lăsat simple, fără glazură, pentru a nu diminua gustul condimentelor de turtă dulce.

Condimentele de turtă dulce le-am pregătit după Această Rețetă.

Iar aluatul este cel clasic, cu zahăr ars. Dar îi potrivim textura așa încât să nu fie atât de ferm ca la turta dulce clasică și să poată fi pus cu lingura în forma de copt.

Găsiți pe blog și Rețeta de turtă dulce rotundă, dar și Rețeta de turtă dulce decorată.

Toate sunt minunate și arată într-un mare fel pe platoul cu fursecuri pentru Crăciun.

Următoarea rețetă de pe listă este rețeta de turtă dulce la tavă, sau chec de turtă dulce.

Rețeta Vafe de turtă dulce – Gingerbread waffles

Cât despre turta dulce sub formă de vafe, chiar dacă necesită mai mult timp de coacere, forma este deosebită.

Vafele se frăgezesc foarte bine ținute în cutii metalice, la loc răcoros.

Se pot păstra până la două săptămâni.

Dacă nu aveți în casă o formă de vafe, poate e timpul să vă faceți cadou una, acum de Crăciun.

Se pot coace la ea clasicele vafe, moi și gustoase, dar și vafe aperitiv și alte aluaturi diferite.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, doar trebuie să dați căutare după cuvântul ”vafe”.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!

Vafe de turtă dulce

Gătește Vafe de turtă dulce – Gingerbread waffles

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

24

Gingerbread waffles

Ingrediente

  • 650 gr făină(200 gr + 400 gr)
  • 250 gr zahăr
  • 250 gr apă clocotită
  • 75 gr unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe condimente pentru turtă dulce

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru vafe de turtă dulce.

Într-un vas cu pereți dubli, punem 100 gr de zahăr la caramelizat. În alt vas, punem apa la fiert.

Zahărul îl amestecăm continu pentru a nu se arde. Când este tot topit, adăugăm apa clocotită., cu mare grijă să nu ne ardă vaporii care se formează.

Lăsăm sirop de zahăr caramelizat pe foc până se topește tot zahărul. Apoi, adăugăm condimentele, amestecăm și adăugăm restul de zahăr. Mai lăsăm siropul pe foc până se topește zahărul adăugat.

Punem 200 gr de făină într-un bol și turnăm siropul fierbinte peste ea. Amestecăm până se omogenizează compoziția.

O lăsăm să se răcească și încorporăm în ea restul de făină amestecată cu sare și bicarbonat, ouăle și untul moale.

Lăsăm aluatul de turtă dulce să se odihnească 10 minute, acoperind vasul cu folie.

Coacere Gingerbread waffles

Încălzim aparatul de vafe conectându-l la sursa de curent și punem cât se ia în lingură din aluat, în compartimentele formei de copt.

Coacem vafele de turtă dulce până se rumenesc frumos.

Partea interesantă la aceste vafe de turtă dulce este aceea că ne putem juca cu textura aluatului cum vrem. Indiferent că este mai ferm sau mai moale, tot ies vafe frumoase și delicioase.

Să vă fie de folos!