Mod de preparare
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Presărăm un praf de sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei până pregătim restul ingredientelor.
Punem într-un vas, pe foc, laptele, untul tăiat în cuburi cu ciocolata ruptă.
Amestecăm continuu până ingredientele solide sunt topite și se omogenizează compoziția.
Dăm compoziția de ciocolată la rece.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Măcinăm nuca, dar nu foarte fin, măcinăm zahărul să-l transformăm în pudră.
Amestecăm făina cu praful de copt și cu bicarbonatul. Bicarbonatul este opțional, eu îl adaug pentru că îmi place să fie blatul ușor sfărâmicios.
Când compoziția de ciocolată este temperată, dar foarte rece, mixăm albușurile până se spumează și devin cristaline. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până obținem o bezea foarte fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata și esența de rom. Încorporăm acest amestec în bezea.
Cernem amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat, deasupra compoziției și o încorporăm ușor, cu o spatulă.
La final, încorporăm nuca măcinată grosier.
Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu ulei.
Întindem compoziția de negresă cu ciocolată și nuci în tavă și o coacem la 180 de grade, pentru 30-35 minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească înainte de a o porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.
Sper să o încercați și voi, că tare bună este!
Pentru a vedea și rețeta în imagini, accesați galeria foto de mai sus!
COMENTARII