Gătește Pâine de casă umplută cu măsline și mozzarella
Ingrediente
- 500 gr faină albă, tip 650
- 200 ml apă caldă
- 50 ml ulei
- 3,5 gr drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- 100 gr mozzarella
- 50 gr măsline fără sâmburi
- 1 gălbenuș de ou
- semințe de chimen
Mod de preparare
Mai întâi cernem făina într-un vas și facem o adâncitură la mijlocul ei. Acolo vom pune drojdia și zahărul.
Adăugăm puțină apă caldă și o amestecăm cu drojdia și zahărul până acestea se lichefiază. Acoperim vasul și lăsăm maiaua să se activeze 8-10 minute.
Adăugăm, treptat, uleiul, restul de apă caldă în care dizolvăm sarea și începem să frământăm aluatul.
Vom obține un aluat ușor ferm, nelipicios, pe care îl lăsăm la dospit 50-60 de minute, acoperit și la loc cald.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură. Dăm mozzarella pe răzătoarea mare, iar măslinele le tăiem în bucăți mai mici.
După ce aluatul s-a dospit și și-a dublat volumul, asamblăm pâinea de casă umplută cu măsline și mozzarella.
Întindem aluatul pe masa presărată cu făină în două foi mai subțiri. Presărăm peste acestea mozzarella răzuită și bucățile de măsline. Apoi rulăm foile strâns, peste ingredientele din interior.
Tăiem rulourile în rondele de aproximativ 4 cm pe care le modelăm în mâini sub forme sferice. Avem grijă ca ingredientele de umplutură să fie bine împachetate în aluat.
Se pun sferele de aluat într-o formă de copt rotundă, cu diametrul de 24 cm, la distanțe mai mari. Se acoperă cu un ștergar de bucătărie și se lasă la loc cald, până își dublează volumul.
Apoi, se ung cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă și se presară semințe de chimen deasupra. Se coace minunata pâine de casă umplută cu măsline și mozzarella pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până se rumenește frumos la suprafață.
Spor și poftă bună!
COMENTARII