Gătește Salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat
Ingrediente
- 1 kg vinete coapte
- 1 dovlecel crud
- 1 cățel de usturoi
- un avocado bine copt
- 75-80 ml ulei de floarea soarelui
- o lingură de muștar
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- roșii proaspete pentru servit
- pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi se coc vinetele, se scurg și se toacă mărunt ca la rețeta clasică de salată de vinete.
Apoi se prepară maioneza de avocado.
Tăiem avocado pe jumătate, longitudinal și rotim cele două părți în sensuri inverse, pentru a îndepărta sâmburele. Scoatem sâmburele, apoi scoatem pulpa de avocado din coajă cu o linguriță. O transferăm în recipientul blenderului și o stropim imediat cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. Adăugăm muștarul și sare. Amestecăm bine toate aceste ingrediente cu ajutorul blenderului, până obținem un piure fin și frumos colorat. Apoi, turnăm uleiul în fir subțire mixând în continuare. Oprim o linguriță de ulei și zeama de la 1/2 lămâie pentru dovlecel.
Amestecăm vinetele cu maioneza de avocado.
Spălăm bine dovlecelul și cu ajutorul aparatului de spiralat îl transformăm în grupuri de spirale.
Curățăm usturoiul, îl dăm pe răzătoarea mică și îl amestecăm cu puțin ulei și zeamă de lămâie. Adăugăm acest dressing peste spiralele de dovlecel și le lăsăm la odihnit, la rece, 10-15 minute. Le adăugăm, apoi la salata de vinete cu maioneză de avocado.
Servim delicioasa salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat, decorată cu pătrunjel verde și felii de roșii.
Spor și poftă bună!
COMENTARII