Salate

Salată de dovlecel cu păstăi de fasole

Ne place salata de fasole păstăi cu maioneză, ne place și salata de dovlecel cu iaurt, așa că le-am combinat și a ieșit o minunată salată de dovlecel cu păstăi de fasole verde.

Vedeți și:

Salata de azi este o salată răcoroasă de vară, pe care sigur o veți adora.

Este bună servită rece, de la frigider, pe felii de pâine prăjită, cu câteva felii de roșii proaspete.

Este foarte bună servită și cu câteva felii de brânză sărată, sau răzuită pe deasupra.

Și, cu siguranță, va avea succes și pe platoul cu aperitive la o masă festivă. Se poate servi în cupe de ardei multicolori, în diverse forme de tartine, sau, după imaginația fiecăruia.

Rețeta acestei salate de dovlecel cu păstăi de fasole, în imagini, o puteți vedea accesând galeria foto de mai jos!

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Salată de dovlecel cu păstăi de fasole

Gătește Salată de dovlecel cu păstăi de fasole

Timp de preparare

20 min

Porții

8

Salată de dovlecel cu păstăi de fasole

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 500 gr păstăi de fasole
  • 500 ml apă
  • sare și piper
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de maioneză
  • 1 linguriță de ulei
  • 1 legătură de mărar verde

Mod de preparare

Mai întâi curățăm păstăile de fasole, de capete, le spălăm și le punem la fiert în apă clocotită cu puțină sare. Le lăsăm să fiarbă până se pătrund bine, apoi le scoatem în apă rece. Le scurgem și le tocăm mărunt.

Dovlecelul bine spălat îl dăm pe răzătoarea mare și îl tragem ușor la tigaia unsă cu puțin ulei. Punem un capac peste tigaie, pentru a se înăbuși răzătura de dovlecel. După ce se pătrunde, punem răzătura de dovlecel la scurs, într-o sită.

Cât timp se scurg și răcesc ingredientele preparăm și maioneza pe care o amestecăm cu iaurtul bine scurs și cu usturoiul răzuit.

Amestecăm păstăile de fasole cu dovlecelul răzuit. Adăugăm amestecul de maioneză cu iaurt și usturoi, mărarul tocat și omogenizăm salata.

O mai asezonăm, după necesitate, cu sare și piper și o dăm la rece, într-o caserolă cu capac.

Spor și poftă bună!