Gătește Ruladă de vițel cu bacon și cartofi
Timp de preparare
75 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru baza ruladei:
- 500 gr carne macră de vițel
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- 300 gr bacon feliat subțire
- Pentru umplutură:
- 150 gr cuburi de bacon afumat
- 3 felii de pâine tăiate în cuburi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 ou
- 150 gr cremă de brânză
- sare și piper
- Alte ingrediente:
- 50 ml ulei
- 50 gr unt
- 500 gr cartofi
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cărnii de vițel care va sta la marinat o oră, la rece.
Cu un cuțit de filetat, tăiem carnea astfel încât să obținem o foaie subțire pe care să o putem rula. Punem carnea pe un tocător și așezăm o folie de prospețime peste ea. Cu ajutorul ciocanului de șnițele o aplatizăm cât putem de bine. Apoi o condimentăm pe ambele părți cu sare și piper, o acoperim cu folia și o lăsăm la rece cel puțin o oră.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Tăiem feliile de bacon în bucăți mici, feliile de pâine le tăiem în cuburi, iar pătrunjelul îl tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată mărunt.
Punem cuburile de pâine într-un bol și adăugăm peste ele ceapa călită, baconul, pătrunjelul și un ou. Adăugăm aceste ingrediente peste crema de brânză ușor spumată cu mixerul. Presărăm sare și piper și amestecăm bine toate ingredientele.
Asamblăm și coacem rulada de vițel cu bacon și cartofi.
Scoatem carnea de la rece și o întoarcem pe folia de prospețime. Așezăm la un capăt amestecul de ingrediente pentru umplutură. La celălalt capăt, așezăm feliile subțiri de bacon, ușor trecute peste foaia de carne. Începem să rulăm pornind de la capătul cu umplutura. Ne ajutăm și de folia alimentară pentru reușita rulării. După ce am rulat carnea de vițel, o îmbrăcăm în feliile de bacon.
Apoi o legăm cu sfoară de bucătărie, pentru a fi siguri că nu se desface. O rumenim pe toate părțile în ulei încins, pe flacăra aragazului. Apoi, adăugăm cartofii feliați, mai presărăm sare și piper și punem vasul la cuptor, la 165 de grade Celsius, pentru 60 de minute. Pe la jumătatea timpului mai întoarcem rulada pe cealaltă parte, dar și cartofii.
Spre final de preparare, adăugăm cuburi mici de unt atât peste carne cât și peste cartofi. După ce scoatem vasul din cuptor, presărăm peste preparate pătrunjel proaspăt, pentru un plus de aromă și prospețime.
Mai preparăm și o salată de crudități și am rezolvat o masă de prânz gustoasă și consistentă.
Să vă fie de folos!
COMENTARII