Gătește Sos barbeque preparat în casă
Timp de preparare
30 min
Porții
10
Ingrediente
- 1 ceapă albă
- 3 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 150 gr zahăr brun
- 30 ml oțet balsamic
- 500 gr pastă de roșii preparată în casă
- 200 ml apă
- 1 lingură de muștar cu hrean
- 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată
- 1/4 linguriță de piper măcinat
- câte puțin oregano și busuioc uscat
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor necesare sosului barbeque.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt, sau îl trecem prin presă.
Mărunțim bine oregano uscat și busuiocul uscat pentru a le transforma în pudră.
Punem uleiul într-o crăticioară, la încins. Când este bine înfierbântat, adăugăm ceapa și o amestecăm pentru o călire uniformă. Presărăm și puțină sare pentru a facilita înmuierea bucăților de ceapă. Când ceapa devine sticloasă adăugăm zahărul brun și amestecăm intens până când acesta se topește și ceapa se caramelizează. Apoi adăugăm oțetul balsamic și mai lăsăm puțin sosul de ceapă să fiarbă.
Apoi adăugăm pasta de roșii și apa. Amestecăm pentru 1 minut, apoi adăugăm pe rând toate celelalte ingrediente. Continuăm să gătim sosul la foc lent pentru aproximativ o oră. Amestecăm constant pentru a se omogeniza bine sosul.
După ce sosul este fiert, introducem blenderul în el și procesăm ingredientele până când obținem un sos fin și cremos. Opțional, putem să îl trecem și prin sită.
Este delicios, mai ales cu o porție de coaste de porc!
Spor și poftă bună!
COMENTARII