Gătește Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe
Timp de preparare
90 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 2 kg de zmeură
- 1500 gr zahăr
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare
Începem prin a curăța bine zmeura de impurități, fără a o spăla. Zmeura pentru gem sau dulceață nu se spală pentru că se îmbibă cu apă. Punem zmeura curățată într-o cratiță cu pereți dubli. Adăugăm zahărul peste ea și amestecăm, apoi dăm vasul la rece de seara până dimineața.
Dimineața zahărul va fi topit și transformat în sirop. Punem cratița la foc mediu, până când se formează spumă. Înlăturăm spuma, apoi trecem zmeura printr-o sită deasă.
După această etapă fierbem gemul de zmeură fără semințe pentru aproximativ 35-40 de minute, reducând intensitatea focului la minim. Mai amestecăm din când în când și înlăturăm spuma care se mai formează.
Spre final de fierbere adăugăm sucul de lămâie.
Sterilizăm borcanele și punem jeleul de zmeură fierbinte în ele. Închidem ermetic capacele borcanelor și acoperim borcanele cu o pătură pentru a se răci lent.
Este delicios și savurat la mic dejun pe felii de pâine cu unt!
COMENTARII