TORT CU MANGO, MAC SI JELEU DE ZMEURA

Tort cu mango, mac si jeleu de zmeura, reteta simpla, usor de preparat. Blat umed de cacao, crema de mango cu mac si jeleu de zmeura. Un tort fin, elegant si racoritor.

 

Pentru desertul de weekend am ales sa fac acest tort cu mango, mac si jeleu de zmeura. Este o combinatie delicioasa, gusturile se imbina perfect iar rezultatul este grozav. In crema de mango am vrut mac, nu numai pentru ca imi place mult cum troznesc semintele in dinti 🙂 , ci si pentru aspect. Jeleul de zmeura este usor acrisor si completetaza perfect tortul, atat gustativ cat si vizual.

Ingrediente

  • Blat (24 cm diametru)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • un pic de sare
  • vanilie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 80 g faina
  • 40 g cacao

 

  • Crema de mango si mac
  • 400 g crem de branza (tip Philadelphia)
  • 250 ml smantana pentru frisca (32-35% grasime)
  • 400 g piure de mango
  • 50 g seminte de mac
  • 200 g zahar
  • 5 foi de gelatina (10 g sau 12 g gelatina praf/granule)

 

  • Jeleu de zmeura
  • 150 g zmeura proaspata sau congelata
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 3 foi de gelatina (6 g sau 7 g praf/granule)

 

Mod de preparare tort cu mango, mac si jeleu de zmeura

Intai preparati blatul umed de cacao pentru a avea timp sa se raceasca.

Mixati untul moale cu zaharul 1-2 minute, adagati sarea si vanilia, apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final incorporati faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, cernute.

Acoperiti cu hartie de copt o forma de 24 cm diametru, cu inel detasabil si transferati aluatul, nivelandu-l bine. Coaceti 17-20 de minute la 180° C. Dua 15 minute, faceti testul cu scobitoarea si, daca iese curata, blatul este copt. Nu-l lasati mai mult decat trebuie pentru ca va fi uscat.

Scoateti-l pe un gratar sa se raceasca.

Intre timp preparati crema de mango si mac.

 

Intr-un bol mare, mixati crema de branza cu smantana pentru frisca. Adaugati semintele de mac si omogenizati.

Decojiti fructul de mango si scoateti pulpa. Eu am avut un fruct mare, de 600 g, din care mi-au ramas 400 g de pulpa dupa ce l-am curatat.

Puneti pulpa intr-un vas si pasati-o cu un mixer vertical pana cand obtineti un piure cremos. Puneti-l intr-o craticioara, adaugati zaharul si asezati vasul pe foc. Lasti doar pana cand se dizolva complet, nu lasati sa fiarba.

Hidratati gelatina, apoi incoroprati-o in piureul de mango si lasati sa se raceasca.

 

Incorporati-l apoi la crema, in mai multe transe, amestecand delicat. Obtineti o compozitie groasa, dar curgatoare.

Puneti blatul rece in forma si turnati crema.

Puneti vasul la frigider pentru o ora.

Apoi puteti face si jeleul. Puneti zmeura cu zaharul si apa intr-un vas. Fierbeti 3-4 minute din momentru in care a dat in clocot. Apoi pasati cu un blender vertical si treceti compozitia printr-o sita/strecuratoare pentru a alege semintele.

Apoi incoroprati gelatina hidratata, amestecati si turnati jeleul in forma, peste crema.

 

Puneti tortul la frigider pentru cateva ore si apoi il puteti taia si manca. Pofta buna!

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “TORT CU MANGO, MAC SI JELEU DE ZMEURA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *