Conserve

Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe

Pentru că adorăm deserturile cu creme sau jeleuri din zmeură, am preparat câteva borcane cu jeleu de zmeură.

Este, de fapt, o rețetă de gem de zmeură fără semințe, mai consistent. Foarte frumoasă a ieșit culoarea și foarte gustos și aromat gemul.

Jeleurile adăugate deasupra torturilor sau prăjiturilor oferă acestora un aspect deosebit. Chiar și adăugate la interior arată excelent, dar sunt și tare gustoase.

Un exemplu de tort cu jeleu la interior îl găsiți pe blog la rețeta de tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure. Este unul dintre cele mai fine și apreciate torturi de pe blog.

Vedeți aici și rețeta de tort cu mango, mac și jeleu de zmeură. Este un tort simplu de preparat, dar foarte gustos și spectaculos cu așa joc de culori.

Foarte bine se combină jeleurile  și în deserturile la pahar. Vedeți și o rețetă de parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate.

Cum se prepară rețeta de jeleu de zmeură

 

Rețeta jeleului de zmeură la borcan nu este deloc complicată. Însă necesită puțină răbdare pentru a trece gemul de zmeură printr-o sită deasă. Se prepară un gem de zmeură clasic, dar cu mai mult zahăr decât de obicei. Apoi, cam pe la jumătatea fierberii, cât încă este mai fluid, se trece prin sită.

Și dacă v-am captat atenția cu exemplele de deserturi cu diferite jeleuri, vă invit să descoperiți pe blog mult mai multe rețete. Le găsiți în secțiunea ”Dulciuri”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de jeleu de zmeură.

Borcan cu gem de zmeură fără semințe și budincă pe o farfurie

Gătește Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe

Timp de preparare

90 min

Nivel

ușor

Porții

4

Jeleu de zmeură pe felii de pâine cu unt și în borcan

Ingrediente

  • 2 kg de zmeură
  • 1500 gr zahăr
  • sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare

Începem prin a curăța bine zmeura de impurități, fără a o spăla. Zmeura pentru gem sau dulceață nu se spală pentru că se îmbibă cu apă. Punem zmeura curățată într-o cratiță cu pereți dubli. Adăugăm zahărul peste ea și amestecăm, apoi dăm vasul la rece de seara până dimineața.

Dimineața zahărul va fi topit și transformat în sirop. Punem cratița la foc mediu, până când se formează spumă. Înlăturăm spuma, apoi trecem zmeura printr-o sită deasă.

După această etapă fierbem gemul de zmeură fără semințe pentru aproximativ 35-40 de minute, reducând intensitatea focului la minim. Mai amestecăm din când în când și înlăturăm spuma care se mai formează.

Spre final de fierbere adăugăm sucul de lămâie.

Sterilizăm borcanele și punem jeleul de zmeură fierbinte în ele. Închidem ermetic capacele borcanelor și acoperim borcanele cu o pătură pentru a se răci lent.

Este delicios și savurat la mic dejun pe felii de pâine cu unt!