Gătește Salată de ardei copți cu usturoi și nuci
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg de ardei capia și gras
- sare pentru presărat pe ardei
- Pentru dressing:
- 1 căpățână de usturoi
- 50 gr miez de nucă
- sare și piper
- 50 ml ulei
- 100 ml oțet de vin de 9 grade
- 1 lingură cu miere
- mărar verde
- frunze de busuioc
Mod de preparare
Coacem ardeii pe grătar sau la cuptor. După coacere, presărăm sare peste ardei și îi acoperim cu o folie. Îi lăsăm așa 20-30 de minute, apoi se vor curăța perfect de coajă.
Pentru dressing, curățăm usturoiul și pisăm 2-3 căței în mojar cu sare și 2-3 jumătăți de miez de nucă și 2-3 frunze de busuioc. Adăugăm și uleiul și facem un pesto de busuioc cu nuci. Peste acesta adăugăm mierea și oțetul și completăm cu suc scurs de la ardeii copți. Mai potrivim gustul și cu piper și sare, dacă mai necesită.
Mai adăugăm restul de usturoi tocați rondele, nucile tocate și ele mai mărunt și ușor trase la tigaie, frunze de busuioc tocate și mărar verde. Apoi scufundăm în acest dressig ardeii copți.
Acoperim vasul și lăsăm delicioasa salată de ardei copți cu usturoi și nuci la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a o servi. Astfel, ardeii vor avea timp să împrumute aromele ingredientelor din dressing.
O astfel de salată de ardei copți poate fi preparată și la borcan, pentru iarnă.
COMENTARII