Gătește Vafe cu morcovi și cocos, de post
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
20-25
Ingrediente
- 450 gr de morcovi răzuiți
- 100 gr de nuci măcinate fin
- 100 gr fulgi de nucă de cocos
- 200 gr de zahăr
- 200 ml de ulei
- 100 ml de suc de portocale, proaspăt stors
- 100 ml de apă minerală
- 450 gr de făină
- 7 gr de praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de scorțișoară
- coaja de la o portocală
- puțin ulei pentru uns formele de copt
Mod de preparare
Curățăm morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mică. Amestecăm bine, într-un bol, zahărul cu uleiul și un praf de sare. Le amestecăm folosind mixerul sau folosind un tel, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. Apoi adăugăm sucul de portocale și apa minerală.
Adăugăm morcovii răzuiți și coaja de portocale răzuită, și omogenizăm bine compoziția.
Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul apoi le încorporăm în compoziția de morcovi. La final adăugăm și nucile măcinate fin și fulgii de cocos. Vom obține un aluat mult mai consistent decât al checului, dar foarte ușor cursiv.
Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute. Încălzim aparatul și ungem ușor tăvițele cu puțin ulei, doar la primele vafe. Punem câte un polonic de compoziție în fiecare tăviță și coacem delicioasele vafe cu morcovi și cocos până când sunt frumos rumenite și crocante la exterior.
Sunt delicioase servite simple, sau glazurate. Putem prepara pentru ele și o glazură de ciocolată, tot de post.
COMENTARII