Rețete de bază

Pastă de ghimbir cu usturoi – Adrak Lahsun

Dacă vă plac preparatele inspirate din bucătăria indiană, deja știți că ei folosesc foarte mult o pastă de ghimbir cu usturoi denumită Adrak Lahsun.

Adevărul este că și noi ne-am obișnuit să adăugăm ghimbir și usturoi în anumite preparate, dar în cantități infime în comparație cu ei. Ambele ingrediente sunt puternic aromate și au gust picant. Însă, proprietățile lor miraculoase te ispitesc să nu le ții prea mult la distanță.

Ghimbirul este foarte des folosit în bucătărie pentru a condimenta mâncărurile și băuturile. Dar poate fi utilizat cu succes și ca plantă medicinală. Rădăcina de ghimbir tratează răcelile, indigestia, astmul, reumatismul, răul de mare, de mașină sau de altitudine. Înlătură cu succes senzația de greață sau vomă.

Este, de asemeni, folosit și în industria cosmetică sau a parfumurilor, datorită uleiului esențial pe care îl conține și aromei specifice, dar și în medicină alternativă.

Citiți aici mai multe despre beneficiile consumului de ghimbir.

Așadar, avem toate motivele să folosim această plantă pe care o putem cultiva cu ușurință în ghivece sau în grădină.

Găsiți pe blog și un articol despre cum se cultiva ghimbirul.

Cum preparăm delicioasa pastă de ghimbir cu usturoi

De obicei, această pastă se prepară amestecând proporții egale de ghimbir și de usturoi. Dar, fiecare o poate prepara după propriul gust. Se poate prepara pe loc, atunci când o folosim într-un preparat. Dar se poate depozita și în borcane închise ermetic și ținute în frigider.

Se mai poate chiar congela în cantități mici, atât cât să le folosim odată. Nu știu dacă este cazul să păstrăm această pastă și la congelator, pentru că atât ghimbirul cât și usturoiul se găsesc pe tot parcursul anului în magazinele alimentare.

Chiar și pasta respectivă se găsește la borcane în magazinele alimentare. Nu ne tentează pentru că este foarte ușor și rapid de preparat.

Dacă și voi adorați ghimbirul, mai puteți încerca de pe blog și rețeta de sirop de ghimbir. Are un gust dens, înțepător și merge de minune servit vara cu apă minerală și cuburi de gheață.

Dar găsiți mult mai multe rețete pe blog în care folosim ghimbirul. Le descoperiți tastând cuvântul ”ghimbir” în caseta de căutare.

Iar mai jos, găsiți rețeta detaliată pentru delicioasa pastă de ghimbir cu usturoi.

Pastă de ghimbir cu usturoi în borcan cu lingură, alături de usturoi necurățat și bucăți de ghimbir

Gătește Pastă de ghimbir cu usturoi – Adrak Lahsun

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

8

Borcan cu pastă de ghimbir cu usturoi alături de 2 căpățâno de usturoi necurățate și bucăți de ghimbir

Ingrediente

  • 300 gr ghimbir curățat
  • 300 gr grăunți de usturoi curățați
  • 1 lingură de ulei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de oțet

 

Mod de preparare

Pentru a prepara această minunată pastă de ghimbir cu usturoi putem apela la metoda care ne este mai la îndemână.

Fie putem folosi robotul și mărunțim ingredientele, fie o răzătoare sau mojarul.

Mojarul este recomandat pentru usturoi, întrucât usturoiul pisat va avea aroma maximă și va fi mai suculent.

Ghimbirul merge dat pe răzătoare, dar și mărunțit în robot.

După ce mărunțim bine atât usturoiul cât și ghimbirul le amestecăm în același vas și adăugăm sare, ulei și oțet.

Punem pasta de ghimbir cu usturoi în borcane și o dăm la frigider. O putem păstra 2-3 zile. Dacă o dorim pentru mai mult timp, nu adăugăm decât sare. Uleiul și oțetul le vom adăuga în timpul folosirii.

Putem condimenta cu această pastă orice sos pe care îl dorim picant, dar și diferite mâncăruri. Așa cum folosim și pasta de hrean o putem folosi și pe aceasta.

Spor și poftă bună!