Gătește Brownie cu brânză și cireșe
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16-20
Ingrediente
- Pentru blatul de brownie în tavă de 20/20 cm:
- 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
- 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
- 100 gr de făină
- 25 gr de cacao
- 200 gr de zahăr
- 3 ouă mari
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 praf de sare.
- Pentru crema de brânză:
- 300 gr cremă de brânză
- 100 gr zahăr
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 2 ouă
- 1 praf de sare.
- În plus:
- 300 gr de cireșe fără sâmburi.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea compoziției de ciocolată. Rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-o crăticioară împreună cu untul. Așezăm crăticioara la foc mic și topim ingredientele amestecând continuu. Lăsăm compoziția să se tempereze puțin, dar nu să se răcească de tot.
Pregătim cireșele pe care le clătim, le scurgem bine și îndepărtăm sâmburii din ele. Le punem într-o sită pentru a elimina din sucul format în urma extragerii sâmburilor.
Adăugăm zahărul în compoziția de ciocolată cu unt ușor călduță și amestecăm doar până când se omogenizează. Apoi adăugăm unul câte unul, cele trei ouă și omogenizăm ușor compoziția, după fiecare ou adăugat.
Adăugăm vanilia, apoi făina amestecată cu pudra de cacao și sarea. Omogenizăm bine compoziția folosind o spatulă. Amestecăm delicat folosind mișcări circulare de jos în sus. Nu amestecăm în exces și nici foarte energic, pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten din făină.
Înainte de a pregăti și compoziția de brânză, pornim cuptorul la 175 de grade Celsius și pregătim o tavă de aproximativ 20 x 30 cm în care pui hârtie de copt.
Pentru compoziția de brânză amestecăm mai întâi brânza cremoasă cu zahărul. Adăugăm ouăle pe rând, vanilia și sarea.
Întindem în tavă un strat subțire din compoziția de brownie, apoi unul de brânză. Presărăm și cireșe apoi continuăm cu un alt strat de brownie, unul de brânză și ultimul de brownie. Nu uităm să presărăm după fiecare strat și câteva cireșe.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa brownie cu brânză și cireșe timp de 30 de minute, la 175 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII