Gătește Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 4 ouă medii
- 125 gr zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- 150 ml ulei
- 250 gr mascarpone
- 250 gr făină
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 gr zmeură.
- Pentru glazură:
- 150 gr de zahăr pudră
- sucul de la o lămâie mare.
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ungem forma de guguluf cu ulei și presărăm făină. Folosim o formă cu diametrul de 32 cm.
Pentru a prepara aluatul de chec guguluf amestecăm făina cu praful de copt. Apoi amestecăm ouăle întregi cu un praf de sare și zahărul. Le amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
Adăugăm treptat uleiul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm mascarponele și din nou omogenizăm compoziția.
La final, adăugăm compoziția de ouă peste făină și amestecăm încet cu o spatulă, până la omogenizare. În aluatul obținut încorporăm încet zmeura.
Întindem aluatul obținut în tava de chec și îi nivelăm uniform suprafața. Introducem tava în cuptor și coacem checul pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lăsăm checul să se tempereze 15 minute în tava de copt. Apoi îl transferăm pe un platou sau un grătar și îl lăsăm să se răcească bine.
Preparăm glazura de lămâie.
Punem zahărul pudră într-un bol și turnăm peste el câte puțin din sucul de lămâie, în timp ce amestecăm cu o lingură de lemn.
Când glazura este bine legată, o întindem deasupra checului.
Lăsăm checul la loc răcoros până când glazura se mai întărește deasupra checului. Apoi îl putem porționa și îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos.
COMENTARII