Gătește Dulceață din coji de pepene roșu
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
5
Ingrediente
- 1 kg de coji de pepene roșu, curățate și tocate
- 1 kg de zahăr
- sucul de la o lămâie mare
- 1 baton de vanilie.
Mod de preparare
Mai întâi spălăm bine pepenele pe coajă. Apoi îl feliem și îndepărtăm miezul. Punem miezul la frigider, în caserole cu capac, dacă nu îl consumăm imediat. Urmărim să mai lăsăm pe coaja pepenelui și un strat subțire de miez roșu. Va da culoare dulceții.
Apoi îndepărtăm partea verde a cojii, folosind un cuțit de legume. Tăiem fiecare coajă de pepene în cuburi micuțe. Dacă avem un cuțit ondulat, îl putem folosi pe acela.
În cratița în care vom fierbe dulceața punem un rând de cuburi de coji, și le stropim cu suc de lămâie. Apoi punem un rând de zahăr și din nou un rând de cuburi. Continuăm tot așa, ultimul rând fiind din zahăr. Agităm ușor cratița și o lăsăm la rece 3-4 ore sau până când se formează sirop.
Apoi punem cratița pe foc și fierbem delicioasa dulceață din coji de pepene roșu pentru 30-40 de minute. Nu o fierbem în exces pentru a nu se transforma în gem. Urmărim ca siropul să devină consistent, iar cuburile din cojile de pepene să devină sticloase, ca niște jeleuri.
Nu uităm să îndepărtăm spuma care se formează la suprafață. Iar după ce dulceața devine limpede, adăugăm păstaia de vanilie.
Punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și le închidem ermetic. Le acoperim cu pături și le lăsăm să se răcească lent. Le depozităm în cămară după răcire și etichetare.
Mai târziu ne vom răsfăța cu gustul delicios al dulceții din coji de pepene roșu, alături de familie.
COMENTARII