BUDINCA DE PEPENE ROSU

Un desert usor,racoros si tocmai potrivit pe caldurilea astea insuportabile.Este originar din Sicilia,unde se prepara cu infuzie de flori de iasomie,care ii dau cu siguranta un gust inconfundabil,dar eu folosesc vanilia pentru ca imi este mai la indemana si este una dintre aromele mele preferate.
Daca va tenteaza si vreti sa va racoriti cu o budinca de pepene rosu,fina si delicioasa,nu va ramane decat s-o incercati!

Ingrediente

  • 1 l suc de pepene rosu
  • 100 g zahar
  • 90 g amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie sau o lingurita extract/esenta de vanilie
  •  ciocolata rasa si fistic macinat pentru decor

Mod de preparare budinca de pepene rosu

Pulpa de pepene o taiem cuburi si o curatam de seminte.O mixam apoi intr-un robot sau blender  si-o trecem printr-o sita pentru a separa pulpa de suc.
Intr-o craticioara punem amidonul ,zaharul si cateva linguri de suc de pepene si amestecam pentru a dizolva uniform amidonul.
Incorporam si restul de suc amestecand continuu,semintele de la jumatatea pastaii de vanilie si punem vasul pe foc mediu.

Din momentul in care a inceput sa fiarba ,mai lasam un minut-doua,compozitia trebuie sa devina densa si cremoasa.In timpul fierberii isi schimba culoarea dar nu va temeti, la final isi recapata minunata culoare rosie.

Distribuim budinca in forme,o lasam sa se raceasca si apoi punem la frigider cateva ore .
Servim budinca rece decorata cu ciocolata rasa si fistic macinat.Delicioasa,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

49 comentarii la “BUDINCA DE PEPENE ROSU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.