Gătește Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 2 vinete mari
- 2 dovlecei
- 3 ardei capia, roșii
- 3 căței de usturoi
- 75-80 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- pătrunjel verde.
Mod de preparare
Începem prin a coace vinetele și ardeii, pe grătar, plită, sau la cuptor. După coacere, curățăm vinetele și le tocăm mai grosier decât la salata clasică. Nu le transformăm în pastă. Ardeii îi curățăm și îi tăiem în bucăți mai mari.
Curățăm dovlecelul, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert, în apă cu sare. După ce este bine fiert, îl lăsăm la scurs, până se răcește. Apoi stoarcem cubulețele de dovlecel ușor în mâini, pentru a fi siguri ca eliminăm lichidul din ele. Altfel ne iese salata prea apoasă.
Curățăm usturoiul, îl pisăm cu sare, apoi îl frecăm cu ulei, ca pentru mujdei.
Când avem toate aceste ingrediente pregătite, le amestecăm într-un vas. Potrivim gustul cu sare și piper și dăm salata de vinete cu dovlecei și ardei copți la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a o servi. Lăsată un timp la rece, aromele ingredientelor au timp să se întrepătrundă, iar salata va fi delicioasă. O servim presărată cu frunze de pătrunjel verde, tocate mărunt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII