Gătește Chec cu banane și cocos, în varianta de post
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 300 gr banane mai coapte
- 175 gr zahăr
- 75 ml ulei
- 75 ml lapte de cocos
- 175 gr făină
- 175 gr fulgi de nucă de cocos
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 7 gr praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare.
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt în tava clasică de chec.
Pentru a prepara aluatul de chec punem miezul bananelor în recipientul blenderului și adăugăm zahărul și laptele de cocos. Procesăm ingredientele până când obținem un piure cremos, iar zahărul este dizolvat.
Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția.
Într-un bol cernem făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugăm puțin câte puțin din acest amestec în compoziția de banane, amestecând ușor cu o spatulă. La final, adăugăm și fulgii de cocos, amestecând delicat cu spatula, pentru a se menține compoziția aerată. Dacă avem fulgi de cocos mai mari, aceștia se vor vedea frumos prin interiorul checului.
Întindem compoziția în tava pregătită și coacem deliciosul chec cu banane și cocos pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl transferăm pe un platou sau pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, înainte de a-l porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII