Deserturi de post

Chec cu banane și cocos, în varianta de post

Dacă vă place checul cu banane cunoscut sub denumirea de ”banana bread”, vă recomand să încercați și rețeta de chec cu banane și cocos, în varianta de post. Este delicios, este plăcut aromat și are o textură densă și ușor umedă.

Checul cu banane este ideal de servit în pauza de cafea sau alături de un ceai aromat, îndulcit cu miere. Poate fi aromatizat după gustul fiecăruia cu vanilie, sau cu alte arome preferate. Scorțișoara este aroma care se completează perfect cu aroma bananelor. În plus, oferă checului o culoare mai deosebită.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru checul cu banane – Banana bread. Este îmbogățit cu bucăți de ciocolată și migdale crocante. Nu are alte arome adăugate, se simte plăcut doar aroma bananelor bine coapte.

O altă variantă de chec delicios, aromat și frumos colorat o puteți descoperi la rețeta de chec de post cu dovleac copt. Și gustul, dar și culoarea cuceresc instant la acest minunat chec.

Ce ingrediente mai conține rețeta de chec cu banane și cocos

De obicei, rețetele de banana bread, mai conțin și pudră de cacao. De data aceasta înlocuim pudra de cacao cu pudră de scorțișoară. Aceasta oferă o culoare mai deschisă, dar aromă deosebită, care o completează armonios pe cea a bananelor. În plus, folosim și lapte de cocos, dar și fulgi de cocos, care aduc un plus de aromă compoziției.

Vom avea un chec și delicios, și aromat, dar și aspectuos de la fulgii mari de cocos care se împrăștie frumos prin compoziție.

Dacă mai doriți și alte rețete de chec, le descoperiți tastând cuvântul ”chec” în caseta de căutare.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu banane și cocos.

Chec cu banane și cocos porționat pe un ștergar, alături de un cuțit, un bol cu fulgi de cocos, două banane, un ceainic și o ceașcă de ceai și un bol cu miere

Gătește Chec cu banane și cocos, în varianta de post

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Chec de post cu banane și cocos porționat pe un ștergar, alături de un cuțit, un pahar de miere cu ustensilă de glazurat și două banane

Ingrediente

  • 300 gr banane mai coapte
  • 175 gr zahăr
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte de cocos
  • 175 gr făină
  • 175 gr fulgi de nucă de cocos
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 7 gr praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt în tava clasică de chec.

Pentru a prepara aluatul de chec punem miezul bananelor în recipientul blenderului și adăugăm zahărul și laptele de cocos. Procesăm ingredientele până când obținem un piure cremos, iar zahărul este dizolvat.

Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția.

Într-un bol cernem făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugăm puțin câte puțin din acest amestec în compoziția de banane, amestecând ușor cu o spatulă. La final, adăugăm și fulgii de cocos, amestecând delicat cu spatula, pentru a se menține compoziția aerată. Dacă avem fulgi de cocos mai mari, aceștia se vor vedea frumos prin interiorul checului.

Întindem compoziția în tava pregătită și coacem deliciosul chec cu banane și cocos pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl transferăm pe un platou sau pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, înainte de a-l porționa.

Spor și poftă bună!