Gătește Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg năut fiert
- 50 gr pastă de susan (tahini)
- 50 ml ulei de măsline
- 6 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
- 2 gr chimion
- 500 gr piure de cartof dulce.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cartofului dulce pe care îl spălăm bine cu apă rece și îl ștergem. Îl înfășurăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și îl punem în cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 40-50 de minute. În ultimele 10 minute îl desfacem ușor din hârtie și folie și îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc.
După coacere lăsăm cartoful să se răcească bine, apoi îl decojim și îl transformăm în piure.
Pentru a prepara hummus cu cartofi dulci, punem piureul de cartofi în recipientul blenderului. Adăugăm peste el boabele de năut fierte și scurse bine, pasta de susan, puțin suc de lămâie, puțin ulei de măsline și condimentele.
Procesăm ingredientele până când obținem o pastă consistentă. Mai adăugăm câte puțin ulei și suc de lămâie, dar și din zeama de la conserva de năut, pentru a potrivi consistența hummus-ului.
Punem hummus-ul la rece pentru cel puțin 30 de minute, pentru a se întrepătrunde bine aromele ingredientelor.
Garnisim hummus-ul cu condimente, cu ulei de măsline, cu verdețuri sau cu ce dorește fiecare.
Spor și poftă bună!
COMENTARII