Biscuiți / Fursecuri

Bezele marmorate cu ciocolată amăruie

Pentru că întotdeauna la pregătirile pentru sărbători mai rămânem cu câteva albușuri, încercăm să le includem în diferite alte rețete de deserturi. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de bezele marmorate cu ciocolată amăruie.

Preparate în această variantă bezelele ies și delicioase, dar și aspectuoase. Iar ciocolata amăruie adăugată, mai diminuează din gustul dulce al bezelelor. Bezelele cu ciocolată vor arăta foarte bine pe un platou cu fursecuri festive.

Tot din aceeași categorie de rețete mai găsiți pe blog și rețeta de bezele cu dungi colorate. Sunt micuțe și crocante și cuceresc prin aspectul lor marmorat.

Iar o rețetă puțin mai complexă de pe blog este cea de fursecuri cu ciocolată și bezele. Acestea chiar merită merită un loc fruntaș pe platoul cu fursecuri festive. Bezelele se pot colora fie cu coloranți artificiali, fie naturali, sau pot fi lăsate albe. Fursecurile se pot prepara și împreună cu bezelele, lipite cu gem. Dar, pentru cele din această rețetă optăm pentru o cremă de ciocolată și le preparăm separat.

Cum preparăm rețeta de bezele marmorate cu ciocolată amăruie

Pentru a putea obține bezele perfecte, albe si crocante, va trebui să respectăm câteva reguli de bază.

  • Bolul în care adăugăm albușurile si paletele mixerului se vor degresa foarte bine înainte de folosire;
  • Cantitatea de zahăr trebuie sa fie dublă față de cea a albușurilor;
  • Albușurile nu trebuie sa conțină nicio picătură de gălbenuș în ele. Nu se mixează reci, ci se lasă să ajungă la temperatura camerei.
  • Zahărul folosit trebuie sa fie foarte fin, pentru a se dizolva rapid în albușuri. Nu este recomandat zahărul pudră, deoarece conține amidon, iar acesta va înmuia bezelele;
  • Temperatura optimă de coacere este intre 100-110  grade Celsius.

Dacă nu vi se par anevoioase, încercați rețetele de bezele recomandate de pe blog. Mai găsiți și alte astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de bezele marmorate cu ciocolată amăruie.

Bezele marmorate cu ciocolată amăruie pe o farfurie și două alături de o ceașcă cu cafea

Gătește Bezele marmorate cu ciocolată amăruie

Timp de preparare

90 min

Nivel

mediu

Porții

24-30

Bezele marmorate cu ciocolată amăruie pe două farfurii alături de o ceașcă de cafea și o farfurie cu ciocolată

Ingrediente

  • 3 albușuri de ouă medii( aprox. 100 gr.)
  • 200 gr zahar tos
  • 1 praf de sare
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 75 ml smântână pentru frișcă.

Mod de preparare

Înainte de a începe baterea albușurilor, le lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute, presărate cu sare.

Apoi pregătim ciocolata pe care o topim în smântâna pentru frișcă, încălzită. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm la răcit.

Pregătim tava mare a cuptorului, în care așezăm hârtie de copt și pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Le amestecăm energic până când bezeaua devine foarte fermă și rămâne fixată pe pereții bolului.

Luăm cu o linguriță din bezea și formăm grămăjoare uniforme în tava de cuptor.

Cu o altă linguriță adăugăm câte puțină cremă de ciocolată în mijlocul bezelei formate. Iar cu o scobitoare amestecăm ușor crema de ciocolată in bezele.

Punem tava în cuptor și coacem minunatele bezele cu ciocolată amăruie pentru 80-90 de minute, la 100 de grade Celsius. Apoi le putem depozita în cutii de carton și le păstrăm în locuri uscate, pentru a nu se înmuia.