Biscuiți / Fursecuri

Fursecuri cu ciocolată și bezele

Foarte gustoase și frumoase aceste fursecuri cu ciocolată și bezele, merită un loc pe platoul cu fursecuri festive, preparate cu diferite ocazii. Bezelele se pot colora fie cu coloranți artificiali, fie naturali, sau pot fi lăsate albe.

Fursecurile se pot prepara și împreună cu bezelele, lipite cu gem. Dar, pentru cele de față optăm pentru o cremă de ciocolată și le preparăm separat.

Găsiți pe blog și o rețetă de bezele cu dunguțe colorate. Este rețeta de bază a bezelelor simple.

Iar dacă adorați gustul dulce al bezelei, vă mai recomand de pe blog și o rețetă de  rulouri de bezea cu alune și ciocolată. Acestea se pot încadra perfect și pe un platou cu prăjituri festive, dar și pe cel cu fursecuri.

Și, nu în ultimul rând, vă recomand să încercați și o minunată rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni, sau cu orice fructe preferați.

Cum se prepară rețeta de fursecuri cu ciocolată și bezele

Pentru rețeta de față pregătim mai întâi un aluat fraged pentru fursecuri după rețeta clasică. Coacem fursecurile, apoi preparăm bezelele de dimensiunea fursecurilor. La final pregătim și o cremă ganache de ciocolată cu care glazurăm fursecurile. Lipim bezelele peste ciocolată și ne vom bucura de niște fursecuri și gustoase și spectaculoase.

Găsiți mai multe rețete interesante de fursecuri pe blog, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fursecuri cu ciocolată și bezele.

Fursecuri cu ciocolată și bezele într-un bol de sticlă, alături de două pahare

Gătește Fursecuri cu ciocolată și bezele

Timp de preparare

90 min

Nivel

mediu

Porții

40

Fursecuri cu ciocolată și bezele într-un bol de sticlă alături de un decor sub formă de stea

Ingrediente

  • Pentru biscuiți:
  • 300 gr de făină
  • 125 gr de unt gras
  • 75 gr de zahăr pudră
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 250 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr unt
  • Pentru bezele:
  • 3 albușuri ( 100 gr )
  • 200 gr de zahăr tos foarte fin
  • 3-4 picături de sirop concentrat de trandafiri
  • nucă de cocos pentru decor

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului pentru fursecuri. Punem făina, zahărul pudră, sarea, esența, oul și untul tăiat în cuburi micuțe. Amestecăm bine toate ingredientele și frământăm rapid aluatul. Nu exagerăm cu frământarea pentru a nu da timp untului să se topească.

Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp întindem aluatul cu un sucitor pe masa presărată cu făină. Decupăm fursecurile cu o formă rotundă și le așezăm în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Coacem fursecurile pentru 13-15 minute la 180 de grade Celsius, doar până când încep să se rumenească ușor pe margini.

Apoi pregătim bezelele.

Punem albușurile în bolul mixerului și le mixăm până când devin albe și spumoase. Adăugăm câte puțin zahăr și picăturile de sirop și mixăm până când bezeaua devine fermă.

Punem bezeaua în săculețul unui posh cu dui stelat și creăm pe hârtie de copt în tava cuptorului aveline cu diametrul cât al fursecurilor. Le coacem la 100 de grade pentru o oră.

Pentru crema de ciocolată  topim ciocolata ruptă în frișca lichidă încălzită. Amestecăm bine, adăugăm și untul și omogenizăm compoziția. Apoi o lăsăm la răcit.

Când avem biscuiții gata, la fel și bezelele, iar crema de ciocolată răcită, ungem biscuiții cu un strat de cremă și adăugăm bezelele peste ei. Le trecem prin nucă de cocos care se va lipi de ciocolata de pe margini.

Punem delicioasele fursecuri cu ciocolată și bezele în cutii cu capace și le păstrăm 7-8 zile la loc răcoros.