Gătește Fursecuri cu ciocolată și bezele
Timp de preparare
90 min
Nivel
mediu
Porții
40
Ingrediente
- Pentru biscuiți:
- 300 gr de făină
- 125 gr de unt gras
- 75 gr de zahăr pudră
- 1 ou
- un praf de sare
- o linguriță cu esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 250 ml frișcă lichidă îndulcită
- 200 gr ciocolată amăruie
- 50 gr unt
- Pentru bezele:
- 3 albușuri ( 100 gr )
- 200 gr de zahăr tos foarte fin
- 3-4 picături de sirop concentrat de trandafiri
- nucă de cocos pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru fursecuri. Punem făina, zahărul pudră, sarea, esența, oul și untul tăiat în cuburi micuțe. Amestecăm bine toate ingredientele și frământăm rapid aluatul. Nu exagerăm cu frământarea pentru a nu da timp untului să se topească.
Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la frigider pentru 30 de minute.
După acest interval de timp întindem aluatul cu un sucitor pe masa presărată cu făină. Decupăm fursecurile cu o formă rotundă și le așezăm în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.
Coacem fursecurile pentru 13-15 minute la 180 de grade Celsius, doar până când încep să se rumenească ușor pe margini.
Apoi pregătim bezelele.
Punem albușurile în bolul mixerului și le mixăm până când devin albe și spumoase. Adăugăm câte puțin zahăr și picăturile de sirop și mixăm până când bezeaua devine fermă.
Punem bezeaua în săculețul unui posh cu dui stelat și creăm pe hârtie de copt în tava cuptorului aveline cu diametrul cât al fursecurilor. Le coacem la 100 de grade pentru o oră.
Pentru crema de ciocolată topim ciocolata ruptă în frișca lichidă încălzită. Amestecăm bine, adăugăm și untul și omogenizăm compoziția. Apoi o lăsăm la răcit.
Când avem biscuiții gata, la fel și bezelele, iar crema de ciocolată răcită, ungem biscuiții cu un strat de cremă și adăugăm bezelele peste ei. Le trecem prin nucă de cocos care se va lipi de ciocolata de pe margini.
Punem delicioasele fursecuri cu ciocolată și bezele în cutii cu capace și le păstrăm 7-8 zile la loc răcoros.
COMENTARII