Gătește Tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone
Timp de preparare
60 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Aluat de clătite cu sfeclă roșie:
- 2 bucăți de sfeclă roșie
- 750 ml apă
- 3 ouă mari
- 30 gr zahăr
- 225 gr făină
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 500 gr mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 125 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare.
- Pentru decor:
- puțin fistic mărunțit
- petale de trandafiri uscate.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de clătite. Curățăm sfecla, o spălăm bine și o punem la fiert în 750 ml de apă. Nu tăiem sfecla în bucăți mai mici, pentru a nu își pierde din culoare. Adăugăm și un praf de sare, dar și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Acesta va accentua culoarea roșie a sfeclei.
După fierbere, lăsăm sfecla să se răcească și o tocăm în cuburi. O trecem prin blender împreună cu apa în care a fiert. Pasta rezultată o trecem prin sită pentru a deveni fină.
Spargem ouăle în bolul mixerului și le mixăm presărate cu puțină sare. Apoi le amestecăm cu piureul de sfeclă roșie. Încorporăm făina și omogenizăm bine aluatul pentru clătitele roșii. Lăsăm aluatul pentru clătite cu sfeclă roșie la odihnit 10-15 minute. Apoi coacem clătite subțiri într-o tigaie antiaderentă, exact ca și clătitele clasice.
Pentru cremă, amestecăm într-un bol mascarponele și smântâna pentru frișcă, rece, de la frigider. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm energic până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Pentru a forma deliciosul tort de clătite red velvet cu cremă de mascarpone, vom așeza clătitele pe un platou rotund, unse între ele cu cremă. Întindem cremă și deasupra și presărăm fistic mărunțit și petale de trandafiri.
Lăsăm tortul de clătite cu sfeclă roșie și mascarpone la rece timp de 3-4 ore, apoi îl putem porționa și servi alături de cei dragi.
Este absolut delicios!
Spor și poftă bună!
COMENTARII