Gătește Cel mai simplu salam de biscuiți, de post
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 450 gr biscuiți populari
- 100 gr nuci
- 200 gr zahăr
- 500 ml apă + 2 linguri de ulei
- 200 gr ciocolată amăruie cu 75 % cacao
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea siropului pentru salamul de biscuiți, pregătim o folie de prospețime, sau chiar două, în care vom împacheta desertul. Ungem foliile cu puțin ulei.
Apoi rupem biscuiții în bucăți mai mari și îi punem într-un bol. Tocăm miezul de nucă mai grosier și îl amestecăm cu biscuiții.
Într-o crăticioară punem apa cu zahărul la fiert. Amestecăm constant cu o spatulă și lăsăm siropul să fiarbă până când devine mai consistent. Adăugăm ciocolata mărunțită, uleiul și pudra de scorțișoară, dar și puțină sare pentru accentuarea aromelor.
Amestecăm intens până când ciocolata este topită și siropul omogenizat. Apoi stingem focul și lăsăm siropul să se tempereze 6-8 minute, după care îl turnăm în bolul cu biscuiți și nuci.
Amestecăm bine pentru omogenizare și răsturnăm amestecul pe foliile pregătite.
Dăm formă de salam și îl împachetăm în folie. Legăm folia la capete și punem cel mai simplu salam de biscuiți, de post la congelator pentru 20-30 de minute, doar dacă pofta este mare.
Când îl desfacem din folie, îl putem decora fie cu zahăr pudră, fie cu pudră de cacao sau cu nucă de cocos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII