Pâine / Pizza

Pâine împletită și umplută cu verdețuri

Dacă obișnuiți să preparați pâine în casă și căutați rețete mai interesante, poate vă inspiră și rețeta de pâine împletită și umplută cu verdețuri. Este o pâine foarte gustoasă, pe care o putem mânca simplă, pentru că este foarte hrănitoare.

Pâinea de casă se prepară ușor, din ingredientele cele mai simple: apă, făină, drojdie și sare, opțional și ulei. Dar atunci când dorim să ieșim puțin din tiparul clasic, o putem îmbogăți cu diferite ingrediente.

Un exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de pâine de casă umplută cu măsline și mozzarella. Este foarte gustoasă, mai ales servită la micul dejun. Dar este foarte potrivită și pentru pachete. Mai punem câteva legume proaspete alături sau 2-3 felii de șuncă presată, salam, ce preferă fiecare. Și, în plus, are un aspect plăcut ceea ce o face mai apetisantă.

Iar o rețetă ușor asemănătoare cu rețeta de azi, din punct de vedere al umpluturii, o puteți descoperi la rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri. Este foarte gustoasă și foarte aromată. Este ideală pentru micul dejun, alături de un ceai bun. Este ideală și pentru sandvișuri sau pentru alte gustări zilnice.

Ce ingrediente conține rețeta de pâine împletită și umplută cu verdețuri

Pe lângă ingredientele de bază pe care le conține orice aluat de pâine, adică apă, făină, drojdie și sare, pâinea de azi mai conține și ulei amestecat cu multe verdețuri. Am ales dintre acestea pătrunjelul verde, mărarul, ceapa verde și usturoiul verde. Însă mai puteți adăuga și altele, după propriul gust.

Aluatul de pâine se umple cu acest amestec de ingrediente și se modelează precum cozonacul Babka. Astfel ne vom bucura de o pâine și gustoasă și aspectuoasă pe care o putem savura la oricare dintre mesele zilei.

Dacă mai doriți și alte rețete de pâine interesante, găsiți pe blog o selecție de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pâine împletită și umplută cu verdețuri.

Pâine împletită și umplută cu verdețuri

Gătește Pâine împletită și umplută cu verdețuri

Timp de preparare

50 min

Nivel

mediu

Porții

1

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, porționată pe un tocător

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
  • 1 lingură de zahăr
  • 300 ml apă caldă
  • 60 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 linguriță rasă de sare.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului de pâine. Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și formăm un loc adânc în mijlocul făinii. Punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de apă caldă. Acoperim bolul și lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 10-12 minute.

Apoi adăugăm restul de apă caldă peste drojdia de la mijlocul făinii, în timp ce amestecăm intens toate ingredientele. Presărăm și sarea, apoi frământăm aluatul până când devine compact și nelipicios.

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm aluatul să se dospească la temperatura camerei pentru aproximativ o oră.

Între timp, spălăm bine toate verdețurile, le tocăm mărunt și le amestecăm cu puțină sare și ulei.

Pentru a forma delicioasa pâine împletită și umplută cu verdețuri, presărăm făină pe masă și răsturnăm aluatul acolo. Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul într-o foaie mai subțire. Peste foaia de aluat întindem compoziția de verdețuri cu ulei. Apoi rulăm aluatul și secționăm ruloul pe lungime, în două părți.

Împletim cele două părți de aluat cu secțiunile spre exterior, procedând ca la cozonacul Babka. Așezăm aluatul într-o tavă rotundă, pe hârtie de copt. Îl acoperim cu folie și îl mai lăsăm la dospit timp de 35-40 de minute.

Înainte de a introduce pâinea în cuptor, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Mai presărăm puțin parmezan pe deasupra pâinii, apoi o coacem pentru 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius.

Este foarte gustoasă, dar și aspectuoasă o astfel de pâine împletită și umplută cu verdețuri, vă recomandăm cu drag rețeta!