Gătește Pâine împletită și umplută cu verdețuri
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
1
Ingrediente
- 500 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
- 1 lingură de zahăr
- 300 ml apă caldă
- 60 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 legătură de mărar
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- 1 linguriță rasă de sare.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului de pâine. Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și formăm un loc adânc în mijlocul făinii. Punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de apă caldă. Acoperim bolul și lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 10-12 minute.
Apoi adăugăm restul de apă caldă peste drojdia de la mijlocul făinii, în timp ce amestecăm intens toate ingredientele. Presărăm și sarea, apoi frământăm aluatul până când devine compact și nelipicios.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm aluatul să se dospească la temperatura camerei pentru aproximativ o oră.
Între timp, spălăm bine toate verdețurile, le tocăm mărunt și le amestecăm cu puțină sare și ulei.
Pentru a forma delicioasa pâine împletită și umplută cu verdețuri, presărăm făină pe masă și răsturnăm aluatul acolo. Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul într-o foaie mai subțire. Peste foaia de aluat întindem compoziția de verdețuri cu ulei. Apoi rulăm aluatul și secționăm ruloul pe lungime, în două părți.
Împletim cele două părți de aluat cu secțiunile spre exterior, procedând ca la cozonacul Babka. Așezăm aluatul într-o tavă rotundă, pe hârtie de copt. Îl acoperim cu folie și îl mai lăsăm la dospit timp de 35-40 de minute.
Înainte de a introduce pâinea în cuptor, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Mai presărăm puțin parmezan pe deasupra pâinii, apoi o coacem pentru 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Este foarte gustoasă, dar și aspectuoasă o astfel de pâine împletită și umplută cu verdețuri, vă recomandăm cu drag rețeta!
COMENTARII