Gătește Salată Caprese cu piersici și mini mozzarella
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- 3 piersici coapte, dar ferme
- 200 g mini mozzarella
- 2 crenguțe de roșii cherry
- frunze de busuioc sau microgreens de busuioc
- 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1-2 linguri de oțet balsamic (sau reducție de oțet balsamic)
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Spălăm bine piersicile și roșiile și le lăsăm la scurs.
Apoi tăiem piersicile în felii nu foarte subțiri, îndepărtând sâmburii. Roșiile le tăiem în jumătăți.
Scurgem mini mozzarella din saramură și o clătim bine.
Într-un bol de salată, adăugăm feliile de piersici, roșiile și mini mozzarella. Nu le mai aranjăm în stilul specific salatei Caprese.
Presărăm sare și piper, apoi stropim salata cu ulei de măsline extravirgin și cu oțet balsamic sau reducție de oțet balsamic. Amestecăm ingredientele apoi presărăm frunze de busuioc sau microgreens.
Salata se poate servi imediat sau poate fi lăsată câteva minute la frigider, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII