Gătește Salată de legume cu ciuperci murate
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
6-8
Ingrediente
- 1 salată verde
- 200 g ciuperci murate
- 200 g mazăre în saramură
- 4-5 roșii
- 1 ceapă roșie
- 2 ardei grași, roșii
- 1 morcov
- sare și piper
- 2 linguri cu ulei de măsline
- suc de lămâie, după gust.
Mod de preparare
Tot ce avem de făcut pentru prepararea acestei rețete de salată este să spălăm legumele proaspete și salata verde și să le lăsăm la scurs. Apoi le curățăm și le tocăm în bucăți mai mici, dar neuniforme.
Roșiile le tăiem în sferturi dacă sunt micuțe sau în mai multe felii, dacă sunt mari. Ardeii, după ce îi curățăm de nervuri, semințe și cotoare îi tăiem în fâșii. Ceapa o tocăm pe rotund sau în franjuri, iar morcovul îl dăm pe răzătoare sau îl tăiem în fâșii.
Frunzele de salată verde le rupem în bucăți mai mici. Nu le tocăm cu cuțitul pentru a nu oxida.
Adăugăm toate aceste ingrediente într-un bol încăpător și le amestecăm. Preparăm un dressing din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper cu care stropim ingredientele. Nu adăugăm sare multă pentru că vor fi sărate ciupercile și mazărea.
După ce am amestecat legumele proaspete, scurgem mazărea și ciupercile din saramură și le clătim cu apă rece. Apoi le amestecăm cu ingredientele din bol.
Dacă nu servim delicioasa salată de legume cu ciuperci murate imediat, nu adăugăm de la început salata verde pentru a nu oxida. O adăugăm în timpul servirii.
Spor și poftă bună!
COMENTARII