Gătește Chec cu fructe uscate și migdale
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 150 g unt cu peste 80% grăsime
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g făină
- 7 g praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 100 ml lapte
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g fructe uscate
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
- 100 g migdale curățate.
Mod de preparare
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru din bucătărie și le lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Untul și ouăle au nevoie de un timp de încălzire pentru a le amesteca ușor și cu succes.
Între timp ne ocupăm de fructele uscate pe care le tocăm în cuburi aproximativ egale. Dacă folosim stafide sau alte fructe care necesită hidratare, le lăsăm câteva minute în apă caldă.
Înainte de a începe să amestecăm ingredientele pentru compoziția de chec pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm sau punem hârtie de copt în ea.
Pentru a prepara compoziția de chec punem untul moale într-un bol și îl amestecăm cu zahărul până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm pe rând ouăle, și omogenizăm bine după fiecare.
Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul și trecem amestecul prin sită în alt bol. Adăugăm și sarea. Apoi încorporăm treptat acest amestec de ingrediente în compoziția de unt și ouă și diluăm compoziția obținută cu lapte.
Mai adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie și fructele uscate.
Întindem compoziția în tava pregătită și îi nivelăm uniform suprafața. Presărăm migdale pe toată suprafața și coacem deliciosul chec cu fructe uscate și migdale pentru 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Îl porționăm după răcirea completă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII