Biscuiți / Fursecuri

Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos

Aceste bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos sunt perfecte pentru a fi servite alături de o cafea sau un ceai. Se prepară ușor și rapid, din ingrediente puține și foarte comune deserturilor simple.

Rețeta este foarte versatilă, putând adăuga și alte ingrediente în plus la cele menționate. Poți opta pentru ciocolata preferată și poți adăuga aroma care ți se potrivește.

Preparăm astfel de bomboane și pentru platourile cu dulciuri festive. Mereu au succes și dispar primele de pe platouri.

O astfel de rețetă pe care ți-o recomand de pe blog este cea de bomboane de cocos cu vanilie. Sunt absolut delicioase, conțin smântână pentru frișcă, ciocolată albă, vanilie și cocos.

O altă rețetă interesantă este cea de bomboane de curmale și cocos. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de bună, cu ingrediente puține, preparare rapidă, rezultat delicios și pe deasupra și raw vegan.

Despre rețeta de bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos

 

Aceste bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos sunt o combinație perfectă între textura crocantă a biscuiților, aroma intensă a ciocolatei și parfumul exotic al nucii de cocos. Sunt ușor de preparat, nu necesită coacere și sunt ideale pentru momentele când vrei un desert rapid și delicios. Se topesc în gură, lăsând un gust bogat de ciocolată și o ușoară senzație crocantă de la biscuiți, iar stratul de cocos le adaugă o notă elegantă și un aspect festiv.

Sunt o alegere ideală pentru mesele festive sau atunci când ai nevoie de un dulce rapid și fără coacere. Se păstrează la frigider într-un recipient închis ermetic până la 5 zile.

Mai găsești pe blog și alte rețete de bomboane și alte deserturi simple și rapide, de unde te poți inspira.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos.

Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos în mâini și pe un tocător

Gătește Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

24

Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos în bol, alături de o nucă de cocos secționată și o lingură cu fulgi de cococs

Ingrediente

  • 200 g biscuiți simpli (digestivi sau populari)
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 150 g ciocolată neagră (minimum 50% cacao)
  • 50 g zahăr pudră (opțional, dacă vrei un gust mai dulce)
  • 100 ml lapte
  • 50 g nucă de cocos rasă + extra pentru decor
  • 1 linguriță esență de rom (opțional).

Mod de preparare

Mărunțește biscuiții în bucăți mici, dar nu sub formă de pudră, pentru a menține textura crocantă. Poți folosi un sucitor sau să-i rupi manual.

Pune ciocolata ruptă bucăți într-un bol termorezistent, adaugă untul și laptele, apoi topește amestecul la bain-marie sau în reprize scurte la microunde. Amestecă bine până devine omogen.

Adaugă zahărul pudră, nuca de cocos și esența de rom în compoziția de ciocolată topită, apoi încorporează biscuiții mărunțiți. Amestecă până când toți biscuiții sunt bine acoperiți.

Cu mâinile ușor umezite, formează biluțe din compoziție și tăvălește-le prin nucă de cocos rasă.

Așază bomboanele pe un platou și lasă-le la frigider pentru cel puțin 1-2 ore, până se întăresc.

Spor și poftă bună!