Gătește Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
24
![Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos în bol, alături de o nucă de cocos secționată și o lingură cu fulgi de cococs](https://retetefeldefel.ro/wp-content/uploads/2025/02/bomboane-de-ciocolata-cu-biscuiti-si-cocos-2-431x388.jpg)
Ingrediente
- 200 g biscuiți simpli (digestivi sau populari)
- 100 g unt (82% grăsime)
- 150 g ciocolată neagră (minimum 50% cacao)
- 50 g zahăr pudră (opțional, dacă vrei un gust mai dulce)
- 100 ml lapte
- 50 g nucă de cocos rasă + extra pentru decor
- 1 linguriță esență de rom (opțional).
Mod de preparare
Mărunțește biscuiții în bucăți mici, dar nu sub formă de pudră, pentru a menține textura crocantă. Poți folosi un sucitor sau să-i rupi manual.
Pune ciocolata ruptă bucăți într-un bol termorezistent, adaugă untul și laptele, apoi topește amestecul la bain-marie sau în reprize scurte la microunde. Amestecă bine până devine omogen.
Adaugă zahărul pudră, nuca de cocos și esența de rom în compoziția de ciocolată topită, apoi încorporează biscuiții mărunțiți. Amestecă până când toți biscuiții sunt bine acoperiți.
Cu mâinile ușor umezite, formează biluțe din compoziție și tăvălește-le prin nucă de cocos rasă.
Așază bomboanele pe un platou și lasă-le la frigider pentru cel puțin 1-2 ore, până se întăresc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII