Gătește Vafe crocante cu cartofi, de post
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
16-20

Ingrediente
- 500 g cartofi albi
- 80–100 g făină
- 1–2 linguri de amidon de porumb (pentru extra crocant)
- 1/2 linguriță praf de copt
- sare și piper, după gust
- 1-2 căței de usturoi, mărunțiți fin
- 1 linguriță de ierburi aromatice uscate (rozmarin, cimbru sau oregano)
- 200 ml apă minerală
- 1-2 linguri ulei vegetal.
Mod de preparare
Pregătirea cartofilor.
Curăță cartofii și taie-i cuburi. Fierbe-i în apă cu sare până devin foarte moi (aproximativ 15-20 de minute).
Scurge cartofii și pasează-i bine sau zdrobește-i până obții un piure fin. Dacă dorești o textură mai rustică, poți lăsa câteva bucățele mici.
Prepararea aluatului.
Într-un bol mare, combină piureul de cartofi cu făina, amidonul de porumb și praful de copt.
Adaugă usturoiul mărunțit, ierburile aromatice, sare și piper după gust.
Toarnă treptat apa carbogazoasă și uleiul vegetal, amestecând cu o spatulă sau cu un tel, până când obții un aluat uniform, de consistență medie – nu prea lichid, dar și suficient de ușor pentru a se întinde în aparat.
Formare și coacere crocante cu cartofi, de post
Preîncălzește aparatul de vafe și unge-l ușor cu puțin ulei vegetal.
Toarnă o cantitate moderată de aluat în fiecare compartiment al aparatului.
Coace vafele timp de aproximativ 4-5 minute sau până când devin aurii și crocante la exterior. Timpul exact poate varia în funcție de aparatul folosit.
Scoate vafele cu grijă și repetă procesul până când tot aluatul a fost utilizat.
Servește vafele calde, eventual presărate cu puțin pătrunjel proaspăt tocat, ceapă verde sau cu un strop de ulei de măsline.
Acestea se potrivesc excelent cu un sos de iaurt vegetal aromatizat cu usturoi sau cu o salată verde proaspătă.
Poftă bună!
COMENTARII