Gătește Quinoa cu ciuperci, usturoi și pătrunjel
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 150 g quinoa (aprox. 1 cană)
- 300 ml apă sau supă de legume
- 250 g ciuperci champignon micuțe
- 3 căței de usturoi, tocați fin
- 2 linguri ulei de măsline (sau unt vegetal)
- Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
- 1 lingură suc de lămâie (opțional, pentru prospețime)
- Un mănunchi de pătrunjel verde, tocat fin.
Mod de preparare
Clătește quinoa în mai multe ape reci, pentru a elimina saponinele care pot da un gust ușor amărui.
Pune quinoa la fiert cu apa (sau supa de legume) și un praf de sare. Las-o să fiarbă 12–15 minute, până când absoarbe lichidul și devine ușor translucidă. Las-o acoperită 5 minute, apoi afâneaz-o ușor cu o furculiță.
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și călește usturoiul timp de 30 de secunde, doar cât să devină aromat.
Adaugă ciupercile și gătește-le 6–8 minute, până când se rumenesc ușor și își lasă zeama. Condimentează cu sare și piper.
Încorporează quinoa fiartă peste ciuperci, amestecă bine și mai lasă 1–2 minute pe foc, ca aromele să se combine.
Ia de pe foc și adaugă pătrunjelul verde tocat și sucul de lămâie.
Ca și sugestii de servire poți adăuga semințe de dovleac prăjite sau fulgi de migdale pentru o textură crocantă.
Pentru o notă orientală, înlocuiește pătrunjelul cu coriandru verde și adaugă puțin ghimbir ras.
Se servește caldă sau la temperatura camerei, alături de o salată de roșii cu busuioc.
Spor și poftă bună!











COMENTARII