Pâine / Pizza
Lipii integrale. Reteta de post
Cand se mai intampla sa raman fara paine sau sa nu am de-ajuns pentru pranz sau cina, salvarea sunt aceste lipii integrale. Nu le fac integrale de fiecare data dar sunt la fel de bune in ambele variante.
Reteta este cea a piadinei romagnole. Doar ca am folosit faina integrala, care a absorbit mult mai multa apa decat cea alba. Si am pus ulei de masline in locul unturii.
Mai gasiti pe blog si o reteta de lipii de casa cu untura, dar si o reteta de lipii indiene – Paratha.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Ingrediente:
- 500 g faina integrala de grau
- 320 ml apa
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta lipii integrale:
Am cernut faina intr-un bol si am adaugat sarea, bicarbonatul si uleiul de masline. Apoi am framantat adaugand apa calduta putin cate putin.
Aluatul obtinut l-am lasat sa se odihneasca acoperit o jumatate de ora. Apoi l-am impartit in 12 bilute pe care le-am intins cu sucitorul cat am putut de subtiri.
Am copt lipiile intr-o tigaie cu peretii grosi, vreo 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au rumenit usor. Le-am intepat din loc in loc cu furculita pentru a nu se deforma.
Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie, astfel nu riscam sa se intareasca. Cand s-au racit le putem pune intr-o punga de plastic si pastra la rece.
Le putem servi cu hummus, cu prosciutto, branzeturi, rosii, salata sau cu ceea ce doriti si va place mai mult. Incercati si voi lipii integrale, sunt grozave si usor de facut.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII