Aluaturi sărate
Saratele. Sunt fragede si foarte gustoase
O reteta veche de saratele pe care as fi preferat sa le fac cu untura asa cum le faceam acasa. Inca n-am descoperit market-ul potrivit, le-am facut cu unt si au iesit aproape la fel de fragede si foietate.
Desi nu contin niciun agent de crestere se coc perfect iar repausul la frigider fac aluatul fin si foietat .
Va invit sa le incercati, sunt fragede, foietate si extrem de gustoase 🙂 .
Ingrediente pentru reteta de saratele:
- 250 g unt (sau 200 g untura )
- 180 g smantana slaba (sau iaurt cremos )
- 1 lingurita cu varf de sare
- 2 oua (plus unul pentru uns )
- 500 g faina
- seminte de mac, chimen, susan pentru decor
Mod de preparare:
Untul topit si racit l-am amestecat cu smanatana, sarea si ouale, apoi am incorporat faina si am framantat pana compozitia s-a omogenizat. Aluatul obtinut l-am infasurat intr-o folie alimentara si l-am tinut la rece doua ore.
Apoi l-am impartit in jumatate si l-am intins pe blatul infainat. Am taiat fasiute cu o ruleta zimtata si le-am pus in tava acoperita cu hartie de copt.
Am uns suprafata cu ou batut si am presarat diverse seminte si inca putina sare.
Seminte de chimen, preferatele mele 🙂
Seminte de in.
Si susan combinat cu mac.
Am copt pana s-au rumenit frumos deasupra. Au iesit delicioase!
Spor la treaba si pofta buna!
Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la retetefeldefel@yahoo.it si-o voi atasa la finalul postarii!
Beta Brigytte a testat reteta si a fost foarte multumita de rezultatul final, mai jos aveti dovada! 🙂
Inca o dovada apetisanta de la cititori. Saratele fragede by peter-georg. Multumim 🙂 !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII