Aperitive
Cheesecake cu rosii si busuioc
O reteta de cheesecake sarat, perfecta pentru sezonul rosiilor de gradina, bine coapte: Cheesecake cu rosii si busuioc.
Ingrediente:
- 200 gr rosii(4 rosii medii)
- 100 gr felii de paine uscata
- 100 gr unt
- 250 gr ricotta(sau crema de branza)
- 8 gr de gelatina(4 foi)
- 10 frunze mari de busuioc
- 115 ml smantana slaba
- 20 gr seminte de pin
- 1 catel de usturoi
- 20 gr parmezan ras
- 3 linguri ulei extravirgin de masline
- 1/2 lingurita de sare
- piper
Mod de preperare pentru reteta Cheesecake cu rosii si busuioc:
Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Painea uscata o mixam in blender si o maruntim, adaugam untul topit, omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm (a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata, dar la fel de buna 🙂 ). Presam cu un pahar si pastram la frigider.
Intre timp mixam la blender busuiocul, sarea, catelul de usturoi si semintele de pin. Intr-un vas punem ricotta, adaugam amestecul de busuioc, uleiul de masline si parmezanul ras. Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa, apoi incorporam la celelalte ingrediente.
Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza.
Punem la frigider in jur de o ora, timp in care taiem rosiile feliute, lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid. Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.
O retea simplu de facut, delicioasa dar mai ales sanatoasa!
Spor la treaba si Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII