Mâncăruri cu carne
Coaste de porc cu cartofi la cuptor
Coaste de porc cu cartofi la cuptor, o mancare pe cat de simpla pe atat de buna. Nu este greu de preparat, toata treaba o face cuptorul, timp in care ne putem vedea de ale noastre 🙂
Ingrediente pentru coaste de porc cu cartofi la cuptor:
- 1 kg coaste de porc
- 1,2 kg de cartofi
- o jumatate de capatana de usturoi (6-7 catei )
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de cimbru uscat sau proaspat
- 1 lingurita de sare
- 250 ml pasta de rosii
- 2-3 linguri de ulei
- marar sau patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Intr-o tava pentru cuptor punem coastele spalate, curatate de grasimea in exces si le condimentam cu sare, piper, cimbru, boiaua de ardei, usturoiul pisat si pasta de rosii.
Adaugam uleiul si punem apa cat sa acopere coastele.
Punem la cuptorul incalzit inainte la foc mic cam o ora si 40 de minute pana ce lichidul scade la jumatate si coastele sunt aproape fierte.
In acest moment scoatem tava din cuptor si adaugam si cartofii taiati cuburi mari, felii sau rondele cum doriti. Mai preasram un pic de sare deasupra si ii mai lasam in cuptor pana cand fierb si cartofii iar coastele sunt bine rumenite.
In momentul servirii presaram marar sau patrunjel tocat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII