Pește
Pangasius cu saramura. Reteta simpla si gustoasa
Pangasius cu saramura, o reteta usor de facut, foarte gustoasa si hranitoare.
Ingrediente pentru reteta pangasius cu saramura:
1 kg file de pangasius
4 rosii medii
3 catei de usturoi mai mari
un varf de lingurita de ardei iute macinat
ulei de masline
sare, piper, boia de ardei dulce
patrunjel, o ceasca de apa (cam 170 ml)
ulei pentru prajit, faina
Mod de preparare:
Pestele il condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce si-l lasam o ora sa se odihneasca.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete nu prea mici pe care le punem la calit in 4-5 linguri de ulei de masline.
Fierbem cam 5 minute pana sucul rosiilor scade la jumatate. Apoi adaugam ardeiul iute, usturoiul zdrobit, ceasca de apa, potrivim de sare si piper si mai fierbem 5 minutele, iar la final adaugam o lingura de patrunjel tocat.
Pestele il dam prin faina si il punem la prajit in ulei incins.
Cand s-a rumenit frumos il scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de grasime.
Servim fileurile cu cateva linguri de saramura deasupra si un pahar de vin alb sau rose.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII