Pește

PANGASIUS CU SARAMURA

Ingreiente:1 kg file de pangasius         
                4 rosii medii
                3 catei de usturoi mai mari
                un varf de lingurita de ardei iute macinat
                ulei de masline
                sare,piper,boia de ardei dulce
                patrunjel,1 ceasca de apa(cam 170 ml)
                ulei pentru prajit,faina

Pestele il condimentam cu sare,piper si boia de ardei dulce si-l lasam 1 ora sa se odihneasca.

Rosiile le decojim si le taiem cubulete nu prea mici pe care le punem la calit in  4-5 linguri de ulei de masline.
 Fierbem cam 5 minute pana sucul rosiilor scade la jumatate.Apoi adaugam ardeiul iute,usturoiul zdrobit,ceasca de apa,potrivim de sare si pier si mai fierbem 5 minutele,iar la final adaugam o lingura de patrunjel tocat.

Pestele il dam prin faina si il punem la prajit in ulei incins.



    Cand s-a rumenit frumos il scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de grasime.                                         


Servim fileurile cu cateva linguri de saramura deasupra si un pahar de vin alb sau rose.Pofta buna!