Chifteluțe / Carne tocată
Parjoale moldovenesti. Reteta clasica
Parjoale moldovenesti, o reteta clasica ,delicioasa si foarte usor de preparat. Parjoalele au crusta crocanta , interiorul moale si gustos iar alaturi de o salata mixta,niste cartofi natur sau diverse garnituri din legume sunt un adevarat deliciu.
Eu le-am prajit in baie de ulei dar se pot face si la cuptor ,trebuie doar sa ungeti bine tava cu ulei iar cand sau copt pe jumatate le intoarceti si pe cealalta parte.
Ingrediente
- 400 g carne tocata de porc (sau mixta vita-porc )
- 2 felii de paine (120 g )
- 1 cartof
- 1 ou mare
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel proaspat
- sare si piper
- pesmet pentru crusta (vreo 60-70 g )
- ulei pentru prajit
Mod de preparare pentru reteta de parjoale moldovenesti:
Intr-un bol punem carnea tocata ,oul,painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine,cartoful dat pe razatoarea mica,stors si el,ceapa si usturoiul rase tot pe razatoarea mica .Adaugam sare si piper,patrunjelul tocat si amestecam cat sa omogenizam compoztia.Lasam deoparte 10-15 minute sa se imbine aromele .
Formam apoi chiftelute lunguiete pe care le tavalim prin pesmet .Mi-au iesit 16 bucati a cate 50 g/una (da ,le-am cantarit ! 😀 ) .
Prajim parjoalele in baie de ulei ,la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti .Daca alegeti varianta la cuptor,dupa cum am mai spus,ungeti tava cu ulei,asezati parjoalele si,la jumatatea coacerii ,intoarceti-le pe cealalta parte .
Oricum ati alege sa le gatiti ,va asigur ca sunt delicioase. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII