Pâine / Pizza
Pizza marinara
Pizza marinara este unul dintre cele mai simple tipuri de pizza ,extrem de gustoasa si aromata.Contine ingrediente putine ,dintre cele mai comune cum sunt usturoiul si rosiile ,asadar ,daca n-ati facut-o pana acum,e momentul s-o incercati .
Ingrediente:
(pentru doua bucati cu diametrul de 34-35 cm )
Blaturi :
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata ( sau 7 g uscata )
- 3-4 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- o lingurita de zahar
- 300 ml apa calda
- 200 g suc de rosii (passata )
- 5-6 catei de usturoi
- oregano uscat sau proaspat
- sare si piper proaspat macinate
- 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare pentru reteta pizza marinara:
Impartim aluatul in jumatate si intindem discuri cu diametrul de 34 cm .
Sucul de rosii il amestecam cu sare si piper proaspat macinate si-l distribuim egal pe blaturi.Taiem cateii de usturoi in felii si-i asezam din loc in loc,presaram oregano si stropim cu uleiul de masline .
Incingem cuptorul la temperatura maxima si coacem fiecare pizza aproximativ 20 de minute,pana ce blatul s-a copt si a capatat o culoare frumoasa .Eu folosesc treapta din mijoc a cuptorului pentru pizza,se coace foarte bine si se rumeneste exact asa cum trebuie .Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII