Aperitive

Aperitiv de legume cu oua. Reteta simpla si gustoasa

 

Pentru astazi va propun o reteta simpla si gustoasa, aperitiv de legume cu oua.

Contine cartofi facuti piure, castraveti murati si ardei capia copti, in otet si oua fierte.

Este un aperitiv usor de preparat, delicios, cu ingrediente la indemana tuturor. Puteti inlocui ardeii copti cu gogosari murati, iese la fel de bun. In plus, acest aperitiv de legume cu oua este usor de facut si arata foarte bine pe un platou de sarbatoare.

Va invit sa-l incercati, va asigur ca va fi pe gustul tuturor 🙂 .

 

Ingrediente:

 

  • 900 g cartofi (curatati de coaja)
  • 200 g castraveti murati in otet
  • 200 g ardei copti in otet(merg si gogosarii foarte bine)
  • 100 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • un varf de lingurita piper macinat
  • 5 oua fierte tari

 

Mod de preparare pentru reteta de aperitiv de legume cu oua:

 

Intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si-i punem la fiert. Intre timp fierbem ouale tari (8 minute), tocam cubulete castravetii si ardeii copti sau gogosarii. Castravetii si ardeii se lasa la scurs intr-o sita.

*Ouale se curata mult mai usor daca, imediat ce le-ati scos din vasul in care au fiert, le transferati intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata. Dupa doua minute, scoateti-le si decojiti-le.

Cand au fiert cartofii, ii scurgem de apa si-i pasam cu instrumentul de facut piure.

Aadaugam apoi laptele, untul moale, crema de branza, sare, piper, castravetii si ardeii.

Amestecam bine cu o lingura sa se distribuie cat mai uniform ingredientele.

aperitiv-de-legume-si-oua

Acoperiti cu folie alimentara o tava de chec (L=30 cm,l=11 cm,h=7 cm) si puneti jumatate de compozitie. Asezati ouale pe mijloc si acoperiti cu restul compozitiei, niveland cat mai bine si apasand delicat. Acoperiti si baza tot cu folie si dati aperitivul la rece cateva ore sau peste noapte.

aperitiv-de-legume-si-oua-jpg1

Scoateti apoi aperitivul in tava, puneti-l pe un patou si taiati-l felii cu un cutit cu lama subtire, incalzita in apa fiarta.

Spor la treaba si pofta buna!

aperitiv de legume cu oua

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.