Gătește Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
11
Ingrediente
- 250 gr roșii cherry( roșii și galbene)
- 2 legături de ceapă verde
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 250 gr brânză telemea
- 150 gr cremă de brânză cu smântână.
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti amestecul de brânzeturi. Punem într-un bol brânza proaspătă, bine scursă și sfărâmată. Peste ea adăugăm brânza sărată, răzuită și crema de brânză. Le amestecăm bine până la omogenizare.
Opțional, mai putem adăuga și partea albă de la ceapa verde, tocată mărunt, dar și frunze de busuioc tocate mărunt.
Lăsăm amestecul de brânzeturi deoparte și ne ocupăm de pregătirea roșiilor. Pe acestea le spălăm, le ștergem și le crestăm la vârf, în patru, înlăturând o parte din ele pentru a crea aspectul de petale. Mai înlăturăm și o parte din miezul roșiilor, iar în locul acestuia adăugăm compoziția de brânzeturi.
Așezăm cozile de ceapă verde în așa fel încât să simulăm tulpinile lalelelor. Apoi legăm buchetul de lalele cu o coadă de ceapă.
Putem așeza buchetul de lalele și pe frunze de salată.
Iar dacă nu servim imediat deliciosul aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde, acoperim platoul cu folie de prospețime și îl punem la rece. Astfel nu vor oxida ingredientele.
Spor și poftă bună!
COMENTARII