Aperitive

Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde

Dacă vreți să vă surprindeți familia cu un aperitiv simplu, dar spectaculos, încercați rețeta de aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde. Pur și simplu transformați clasica gustare de roșii cu brânză într-un buchet de lalele comestibil.

Sunt de mare efect astfel de aperitive, îi vor cuceri atât pe cei mici, cât și pe adulți. Merg preparate atât pentru deliciul de zi cu cu zi, cât și pentru platourile cu aperitive festive.

Pe lângă acestea mai puteți prepara și câteva rulouri de dovlecel sau de castravete, cu prosciutto crudo și cremă de brânză. Veți avea o combinație de culori și texturi pe același platou.

Dar și aceste vol-au-vent cu radicchio roșu și maioneză light va arăta foarte bine pe același platou festiv. Este un aperitiv inspirat din bucătăria franțuzească.  În plus, ne vom bucura și de puțin aluat crocant. Radicchio, cunoscut sub denumirea populară de cicoare roșie, este o legumă cu gust de andivă și cu aspect de varză roșie.  Dar dacă nu găsim radicchio roșu, putem pune ceapă roșie sau ridichi roșii.

Cum preparăm rețeta de aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde

Nu avem mare lucru de făcut pentru acest aperitiv. Doar vom opta pentru roșiile potrivite și pentru o combinație de brânzeturi preferate. Secționăm roșiile la capete în patru, dar cu atenție pentru a nu le străpunge de tot. Le umplem cu un amestec de brânzeturi și le așezăm pe platouri. Folosim cozi de ceapă verde în loc de tulpini și am realizat buchetul comestibil de lalele.

Dacă găsim roșii multicolore, buchetul va fi și mai spectaculos. Iar dacă mai găsim și câteva frunze de leurdă, putem simula și frunzele lalelelor.

Dacă mai doriți rețete simple de aperitive, le puteți descoperi pe blog în secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde.

Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde pe un platou alb, alături de un bol cu brânză și linguriță, un bol cu roșii, cozi de ceapă și un cuțit

Gătește Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

11

Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde pe un platou alb, alături de un bol cu brânză și linguriță, un bol cu roșii, cozi de ceapă și un cuțit

Ingrediente

  • 250 gr roșii cherry( roșii și galbene)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr brânză telemea
  • 150 gr cremă de brânză cu smântână.

 

Mod de preparare

Mai întâi vom pregăti amestecul de brânzeturi. Punem într-un bol brânza proaspătă, bine scursă și sfărâmată. Peste ea adăugăm brânza sărată, răzuită și crema de brânză. Le amestecăm bine până la omogenizare.

Opțional, mai putem adăuga și partea albă de la ceapa verde, tocată mărunt, dar și frunze de busuioc tocate mărunt.

Lăsăm amestecul de brânzeturi deoparte și ne ocupăm de pregătirea roșiilor. Pe acestea le spălăm, le ștergem și le crestăm la vârf, în patru, înlăturând o parte din ele pentru a crea aspectul de petale. Mai înlăturăm și o parte din miezul roșiilor, iar în locul acestuia adăugăm compoziția de brânzeturi.

Așezăm cozile de ceapă verde în așa fel încât să simulăm tulpinile lalelelor. Apoi legăm buchetul de lalele cu o coadă de ceapă.

Putem așeza buchetul de lalele și pe frunze de salată.

Iar dacă nu servim imediat deliciosul aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde, acoperim platoul cu folie de prospețime și îl punem la rece. Astfel nu vor oxida ingredientele.

Spor și poftă bună!