Gătește Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 30 ardei iuți roșii, rotunzi
- 800 gr de brânză feta
- 4-5 căței de usturoi
- ulei de măsline
- ierburi aromatice
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ardeilor, înarmându-ne cu răbdare dacă dorim să preparăm cât mai mulți. Spălăm ardeii și îi ștergem bine cu prosoape de hârtie, sau îi lăsăm la scurs. Folosind mănuși chirurgicale și mască chirurgicală, tăiem câte un căpăcel de la ardei, cel de la cotor. Apoi, cu o linguriță, răzuim nervurile cu semințe ale ardeilor.
Scuturăm bine ardeii să cadă toate semințele și resturile de la nervuri. Nu îi clătim cu apă, doar îi scuturăm. Îi lăsăm deoparte și ne ocupăm de brânza feta.
Sfărâmăm brânza și o amestecăm cu o linguriță de ierburi aromatice. Adăugăm cățeii de usturoi curățați și tocați mai mărunt. Folosind un blender vertical transformăm brânza într-o pastă fină și aromată.
Cum punem ardei iuți umpluți cu brânză la borcan
Cu ajutorul unei lingurițe umplem ardeii cu aceasta cremă de brânză și îi așezăm în borcane sterilizate. Mai adăugăm și ierburi aromate și rondele de usturoi.
Încălzim uleiul de măsline, dar nu îl lăsăm să atingă punctul de fierbere. Îl turnăm peste ardeii umpluți cu brânză din borcane.
Închidem borcanele cu capacele și lăsăm ardeii umpluți cu brânză la macerat pentru 5-7 zile. Apoi se pot transfera în frigider, sau în beci, dacă avem.
Spor și poftă bună!
COMENTARII