Gătește Aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 600 gr aripioare de pui
- 2-3 linguri de ulei
- Pentru sosul barbeque:
- 400 gr pastă de roșii cu ardei
- 5-6 căței de usturoi
- 50 gr zahăr brun
- 1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat
- 2 lingurițe de muștar clasic
- 1/2 linguriță de sare.
Mod de preparare
Punem aripioarele într-un bol și le stropim cu ulei, apoi le ungem bine pe toate părțile. Ungem cu ulei și vasul sau vasele în care vom pune aripioarele la cuptor.
Pentru sosul barbeque mai întâi curățăm usturoiul și îl pisăm sau îl trecem prin presă. Apoi, punem într-un bol pasta de roșii cu ardei, usturoiul, zahărul brun, piperul măcinat și muștarul. Amestecăm bine toate aceste ingrediente până când obținem un sos omogen.
Ungem aripioarele de pui pe toate părțile cu sos barbeque și le dăm la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius.
Apoi, le întoarcem pe partea cealaltă, le mai ungem cu sos și le mai lăsăm 15 minute.
Sosul barbeque este ideal pentru astfel de fripturi și pentru cartofi. Avantajul preparării lui în casă este că îl putem condimenta după propriul gust.
Servim delicioasele aripioare de pui cu sos barbeque, calde, alături de garnitura preferată.
COMENTARII