Mâncăruri cu carne

Aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor

Aripioarele de pui sunt printre preferatele tuturor, din categoria rețetelor cu carne de pui. Le preparăm destul de des și cât mai diversificat. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă de aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor.

Ies foarte gustoase, crocante la exterior și fragede în interior. Iar sosul barbeque preparat în casă și adăugat din belșug, le desăvârșește gustul.

Aripioarele de pui sunt foarte apreciate atât de cei care se bucură de gustul lor, cât și de cei care le gătesc. Se gătesc foarte rapid, indiferent de modul de gătire, deci nu petrecem mult timp în bucătărie.

Mai găsiți pe blog și rețeta de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor. Acestea au fost preparate cu un sos pe bază de miere și oțet balsamic.

Aripioarele, chiar dacă nu au prea multă carne pe ele, sunt adorate atât de cei mici cât și de cei mari. Ies crocante, indiferent că sunt preparate la tigaie, la cuptor sau pe grill. Iar acest aspect este cel care le oferă o notă aparte și place tuturor.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de aripioare de pui cu ghimbir și usturoi. Combinația dintre cele două condimente a dat un gust tare plăcut aripioarelor.

Cum preparăm rețeta de  aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor

Comparativ cu alte tipuri de carne, aripioarele nu necesită neapărat un timp de marinare pentru a ieși fragede. Se pot prepara imediat. Însă, atunci când le dorim mai condimentate, le putem lăsa 30 de minute la rece, pentru a pătrunde condimentele în interiorul lor.

De data aceasta doar le ungem cu sosul barbeque preparat în casă și le punem imediat la cuptor.

Găsiți pe blog și rețeta de sos barbeque, prezentată separat.

Și dacă mai doriți și alte rețete de aripioare, găsiți pe blog o colecție de rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor.

Aripioare de pui cu sos barbeque într-o farfurie metalică, alături de un bol cu sos

Gătește Aripioare de pui cu sos barbeque, la cuptor

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

3

Aripioare de pui cu sos barbeque, pe o farfurie

Ingrediente

  • 600 gr aripioare de pui
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pentru sosul barbeque:
  • 400 gr pastă de roșii cu ardei
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 gr zahăr brun
  • 1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 2 lingurițe de muștar clasic
  • 1/2 linguriță de sare.

Mod de preparare

Punem aripioarele într-un bol și le stropim cu ulei, apoi le ungem bine pe toate părțile. Ungem cu ulei și vasul sau vasele în care vom pune aripioarele la cuptor.

Pentru sosul barbeque mai întâi curățăm usturoiul și îl pisăm sau îl trecem prin presă. Apoi, punem într-un bol pasta de roșii cu ardei, usturoiul, zahărul brun, piperul măcinat și muștarul. Amestecăm bine toate aceste ingrediente până când obținem un sos omogen.

Ungem aripioarele de pui pe toate părțile cu sos barbeque și le dăm la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius.

Apoi, le întoarcem pe partea cealaltă, le mai ungem cu sos și le mai lăsăm 15 minute.

Sosul barbeque este ideal pentru astfel de fripturi și pentru cartofi. Avantajul preparării lui în casă este că îl putem condimenta după propriul gust.

Servim delicioasele aripioare de pui cu sos barbeque, calde, alături de garnitura preferată.