Aperitive

Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci

Dacă sunteți în pană de idei cu ce să mai combinați avocado pentru a obține preparate gustoase și sănătoase, vă provoc să încercați rețeta Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci la cuptor.

Este o rețetă de gustare foarte consistentă, destul de rapid de preparat. Gustul sărat și picant al boabelor de năut se combină perfect cu gustul acrișor de guacamole. Iar cartofii dulci adăugați alături de avocado toast oferă un plus de consistență și gust dulce.

Din categoria rețetelor de gustări cu avocado, dar și cu cartofi dulci vă mai recomand și rețeta de cartofi dulci cu avocado și brânză. O rețetă delicioasă cu un mare succes asupra celor care au savurat-o.

Pentru platoul cu aperitive festive, sau pentru gustările zilei, merită preparată și rețeta de ouă umplute cu cremă de avocado și ardei.

Sunt rețete rapide ce dau o notă de culoare, dar și savoare platourilor cu aperitive.

Despre rețeta de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci

Pentru rețeta de față pregătim în același timp cartofii dulci la cuptor și năutul crocant. Rețeta de năut crocant a fost prezentată anterior pe blog. La fel și rețeta de guacamole. Sunt rețete pe care le preparăm destul de des și le combinăm cu multe alte ingrediente.

Iar dacă sunteți în căutare de rețete cu avocado, găsiți pe blog o colecție interesantă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci.

Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci pe o farfurie albă, decorată cu microgreens

Gătește Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

8

Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci pe o farfurie albă, decorată cu microgreens

Ingrediente

  • Pentru preparare năut crocant:
  • 400 gr năut fiert, din conservă
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de paprika (sau boia de ardei dulce)
  • 1/2 linguriță de curcuma (turmeric )
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • un vârf de linguriță de chili
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • Pentru guacamole:
  • 2 avocado mari
  • sucul de la o lămâie
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ceapă micuță
  • sare și piper
  • Pentru preparare cartofi dulci la cuptor:
  • 3 cartofi dulci, mari
  • ulei de floarea soarelui sau unt
  • aceleași condimente ca la năutul crocant
  • În plus:
  • felii de pâine integrală
  • felii de lămâie
  • microgreens( mazăre)
  • semințe de susan

Mod de preparare

Începem cu pregătirea năutului și a cartofilor dulci. Scurgem boabele de năut, le clătim cu apă rece și le punem într-o sită, la scurs. Apoi le punem într-un bol, adaugăm toate condimentele din listă și le amestecăm bine de tot. Le înttindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Curățăm cartofii, îi spălăm și feliem apoi îi stropim cu ulei și îi amestecăm bine cu toate condimentele, mai puțin curcuma.  Îi așezăm în tavă pe lângă năut. Apoi punem tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 °C. După 10-15 minute scoatem tava, amestecăm năutul și întoarcem cartofii pentru a se rumeni uniform.

Pentru prepararea pastei guacamole, curățăm ceapa și o tocăm foarte fin. Curățăm și usturoiul și îl strivim. Roșia o tocăm în cuburi micuțe, dar îndepărtăm de la ea partea cu semințe.

Tăiem fructele avocado pe jumătate și le îndepărtăm sâmburii. Scobim pulpa de avocado, cu o lingură și o stropim imediat cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Apoi o strivim ușor cu furculița și o amestecăm cu ingredientele tocate anterior. Potrivim gustul cu sare și piper.

Prăjim feliile de pâine și le tartinăm cu pasta de avocado. Peste aceasta presărăm boabe de năut crocant. Servim avocado toast cu cartofi dulci, presărat cu semințe de susan și microgreens pentru un plus de prospețime.

Delicios și sănătos!