Biscuiți / Fursecuri

Biscuiți Amaretti preparați în casă

Dacă vă place ca la micul dejun să aveți și ceva dulce lângă un pahar cu lapte, o cană cu ceai sau o ceașcă cu cafea, puteți prepara rețeta de biscuiți Amaretti. Este o rețetă de biscuiți italienești pe bază de migdale măcinate fin sau făină de migdale.

Biscuiții ies foarte fragezi și aromați și pot fi consumați ca atare sau folosiți în diverse rețete de prăjituri și torturi. Se pot sfărâma cu ușurință și folosi presărați deasupra cremelor, pentru un decor crunchy. Deseori, acești biscuiți înlocuiesc pișcoturile în rețetele de tort Tiramisu.

Vedeți aici și rețeta de Tiramisu cu amaretti la pahar. Foarte gustos și aromat, dar și foarte aspectuos iese desertul italian preparat în această variantă. Ca și pișcoturile, biscuiții se vor siropa în cafea, pentru a respecta rețeta originală.

Dar mai găsiți pe blog și rețeta de tort Malakoff cu amaretti și ciocolată, inspirată din bucătăria austriacă, dar reinterpretată. Este un tort fără coacere, asemănător tortului Tiramisu.

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de biscuiți Amaretti

Pe lângă migdalele măcinate foarte fin, rețeta de biscuiți mai conține și albușuri de ouă bătute spumă, dar și celebrul lichior Amaretti. Nu lipsește zahărul, ca îndulcitor, dar și puțină sare, pentru intensificarea gustului.

Chiar dacă găsim acești biscuiți cu ușurință în magazinele alimentare, este mai mare satisfacția când îi consumăm, dacă sunt preparați în casă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de biscuiți sau fursecuri celebre și interesante, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

Vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți Amaretti preparați în casă.

Biscuiți Amaretti după coacere

Gătește Biscuiți Amaretti preparați în casă

Timp de preparare

15 min

Nivel

mediu

Porții

60

Biscuiți Amaretti în borcan

Ingrediente

  • 300 gr de zahăr pudră
  • 3 albuşuri de ouă medii
  • 30 ml lichior Amaretto
  • 300 gr făină de migdale
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Mod de preparare

Mai întâi punem albușurile în bolul mixerului și le lăsăm la temperatura camerei 10-12 minute să se încălzească. Presărăm și puțină sare peste ele. Gălbenușurile le dăm deoparte și le folosim la un aluat fraged, la maioneză sau la o cremă.