Gătește Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
30
Ingrediente
- 350 gr morcovi răzuiți
- 350 gr mere răzuite
- 2 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 200-250 gr de fulgi de ovăz
Mod de preparare
Începem cu pregătirea morcovilor pe care îi curățăm, îi dăm pe răzătoare și îi călim ușor în ulei, pentru 1-2 minute. Presărăm și puțină sare peste ei. Apoi îi lăsăm la răcit.
Curățăm merele și le răzuim. Le adăugăm peste morcovii răciți. Apoi adăugăm treptat din fulgii de ovăz. Alegem fulgi mai fini, nu din cei foarte mari. Aceștia se vor hidrata mai bine și vor absorbi sucul merelor și al morcovilor împreună cu uleiul. Amestecăm bine până când obținem o compoziție omogenă. Cantitatea fulgilor de ovăz poate diferi în funcție de cât de suculente sunt merele.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezăm hârtie de copt în tavă și formăm biscuiți punând cu lingura din compoziție. Le dăm forma rotundă și aplatizată.
Coacem delicioșii biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Îi lăsăm să se răcească, apoi îi putem servi cu poftă, alături de un ceai aromat, sau de o ceașcă cu cafea.
Spor și poftă bună!
COMENTARII