Deserturi de post

Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz

Pentru deliciul unei zile de post în materie de desert, vă invităm să încercați rețeta de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Biscuiții sunt absolut delicioși, fără adaos de zahăr și pot fi savurați chiar și de cei mici.

Deserturile cu morcovi sunt în trend de ani buni și au și de ce. Sunt delicioase, sunt aromate și aduc și un aport de sănătate organismului. Iar dacă pe lângă morcovi mai adăugăm și mere, dar și fulgi de ovăz, ca în rețeta de față, îi transformăm în biscuiți digestivi.

O altă rețetă de desert cu o combinație asemănătoare, de pe blog, este rețeta de chec cu morcovi și mere. Este un chec foarte gustos și foarte aromat, dar și frumos colorat.

Iar din categoria rețetelor de biscuiți cu fulgi de ovăz, mai puteți încerca și rețeta de biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Sunt foarte aromați si gustoși, se prepară ușor și rapid, sunt perfecți la micul dejun, la pachețel sau  ca o gustare sănătoasă.

Ce conține rețeta de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz

Pe lângă cele trei ingrediente menționate în titlul rețetei, biscuiții mai conțin și puțin ulei, în care  rumenim ușor morcovul răzuit pentru a-și degaja aroma. Un praf de sare pentru accentuarea gustului și doar atât. Puteți sări etapa călirii morcovilor și îi puneți proaspeți dacă aveți dubii că nu o să vă placă. Însă nu sunt prăjiți, ci doar ușor pătrunși.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de biscuiți simpli și delicioși, de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”biscuiți” în caseta de căutare pentru a-i descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz.

Biscuiți vegetali pe o farfurie albă, alături de o ceașcă cu cafea, morcovi proaspeți și mere

Gătește Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

30

Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz așezați unul peste altul pe o farfurie albă, alături de morcovi și mere

Ingrediente

  • 350 gr morcovi răzuiți
  • 350 gr mere răzuite
  • 2 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 200-250 gr de fulgi de ovăz

Mod de preparare

Începem cu pregătirea morcovilor pe care îi curățăm, îi dăm pe răzătoare și îi călim ușor în ulei, pentru 1-2 minute. Presărăm și puțină sare peste ei. Apoi îi lăsăm la răcit.

Curățăm merele și le răzuim. Le adăugăm peste morcovii răciți. Apoi adăugăm treptat din fulgii de ovăz. Alegem fulgi mai fini, nu din cei foarte mari. Aceștia se vor hidrata mai bine și vor absorbi sucul merelor și al morcovilor împreună cu uleiul. Amestecăm bine până când obținem o compoziție omogenă. Cantitatea fulgilor de ovăz poate diferi în funcție de cât de suculente sunt merele.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezăm hârtie de copt în tavă și formăm biscuiți punând cu lingura din compoziție. Le dăm forma rotundă și aplatizată.

Coacem delicioșii  biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Îi lăsăm să se răcească, apoi îi putem servi cu poftă, alături de un ceai aromat, sau de o ceașcă cu cafea.

Spor și poftă bună!